Ana Sayfa YAŞAM 2 Mayıs 2016

Ümraniye Belediyesi yasta!

Ümraniye Belediyesi Etüd Proje Müdürü ve Başkan Hasan Can’ın okul yıllarından arkadaşı Mehmet Akça, hakkın rahmetine kavuştu.

Ümraniye Belediyesi Etüd Proje Müdürü ve Başkan Hasan Can’ın okul yıllarından arkadaşı Mehmet Akça, hakkın rahmetine kavuştu. Ümraniye Belediye binasının bahçesinde mesai arkadaşlarından helallik alınan ve İkindi Namazını müteakip Marmara Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi, Tatbikat Camii’nde cenaze namazı kılınan Akça, Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi.

1951’de Sinop Boyabat’ta doğan ve 7 yaşında hafızlığını tamamladıktan sonra İstanbul’a yerleşen Mehmet Akça, 1965’te Ortaokulu, 1972’de İstanbul İmam Hatip Okulu’nu, 1976’da İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nü bitirdi. 1974’te İstanbul Üniversitesi, Felsefe Bölümü’ne kayıt yaptıran Akça, 11 yıldır Ümraniye Belediyesi’nde çeşitli birimlerde müdür olarak çalıştı ve son olarak Etüd Proje Müdürü olarak görev yapıyordu. Hastalığı nedeniyle zor günler geçiren Akça, 2 Mayıs 2016’da aramızdan ayrıldı. Ümraniye Belediyesi, Mehmet Akça için belediye binası bahçesinde cenaze töreni tertip etti. Törene: Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, belediye birim müdürleri, belediye personeli ve ailesi katıldı.

Cenaze töreninde konuşan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Bugün bir mesai arkadaşımızı kaybetmemiz nedeniyle toplandık. Fakat Mehmet Akça benim için yalnızca mesai arkadaşı değildi, 1965 yılında okul sıralarında tanıştığımız Mehmet Akça ile dostluğumuzu mesai arkadaşı olarak devam ettirdik. Amansız bir hastalığa yakalandığı hâlde çalışmaya devam eden ve çalışmanın kendisine iyi geldiğini söyleyen bir arkadaşımızdı. Hastalığının ilerlediği günlerde dahi belediyedeki mesaisini düşünen ve buraya geri döneceği günü hayal eden bir kardeşim olduğu için, ağabeyinden rica ederek burada da bir cenaze töreni olmasını istedik” dedi. Mevtanın ardından söylenebilecek en güzel sözün “İyi bir Müslümandı” demek olacağını söyleyen Başkan Hasan Can, “O hafızdı ve hafızlığını unutan sıradan hafızlardan değil; Allah, Kur’an ve Peygamber dostu biriydi. Ümraniye Belediyesi’ndeki mesai arkadaşları, onu yakından tanırlar, ben 50 yılı aşkın süredir tanıyorum. Kendisinin nasıl değerli bir insan olduğunu biliyorum. Onun için Allah’tan rahmet, ailesine yakınlarına ve mesai arkadaşlarına baş sağlığı diliyorum” dedi.

Cenaze töreni, helalleşme ve Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk tarafından okunan duanın ardından son buldu.

Akça, ikindi namazını müteakip Marmara Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi, Tatbikat Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi.

selyus