Ana Sayfa YAŞAM 20 Mart 2016

İETT’den 18 Mart’ta Gazilere nostaljik tur

İETT, 18 Mart Çanakkale Zaferi anısına gaziler için gezi düzenledi. Kadıköy Muharip Gaziler Derneği üyesi 50 gazi, İETT’nin nostaljik otobüsleriyle Kumkapı, Eminönü, Sütlüce, Eyüp, Balat gibi tarihi noktalarını gezerek İstanbul turu yaptı.

Çanakkale Zaferi’nin 101. yılında İETT, Kadıköy Muharip Gaziler Derneği’ni nostaljik otobüslerle tura çıkardı. İstanbul’un tarihi noktalarını ziyaret eden gaziler, Edirnekapı şehitliğinde dua ederek şehitleri andı ve Piyale Paşa Camiinde öğle namazını kıldılar.

Cami çıkışında İETT Kağıthane Garajı’na gelen gazileri ‘’Mehteran takımı’’ karşıladı. Konser sırasında gaziler duygu dolu anlar yaşadı. Program, İETT Kağıthane Garajı’nda  “Çanakkale Ruhu: Milli Ruh” isimli konferansla sona erdi.

“ÇANAKKALE 18 MART FOTOĞRAF SERGİSİ”

İETT ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nın ortak çalışması olan ”Çanakkale 18 Mart Fotoğraf Sergisi” 18 Mart Cuma günü Karaköy Tünel’de açıldı.

Mehmetçiğin destan yazdığı 1915 Çanakkale Zaferi’nin 101. yılı anısına, İETT’nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ile ortaklaşa gerçekleştirdiği ”Çanakkale 18 Mart Fotoğraf Sergisi” ile İstanbullular 101 yıl sonra Çanakkale ruhunu yaşama fırsatı buluyor.

“23 FOTOĞRAF SERGİLENİYOR”

İki bölümden oluşacak sergide Çanakkale ruhunu anlatan 23 fotoğraf yer alıyor. Birinci bölümde savaşı anlatan siperler, mevziler, cephe gerisi ile askerler ve komutanlara ait siyah beyaz fotoğra, ikinci bölümde ise Çanakkale Şehitliğinin günümüz fotoğraflarına yer verildi. Ayrıca bu bölümde Çanakkale Şehitliği, anıtlar, abideler ve Gelibolu Yarımadasına ait genel fotoğraflarda bulunuyor.

Tarihi Tünel’in Karaköy istasyonunda açılan sergi 31 Mart’a kadar görülebilecek.

ÇANAKKALE KAHRAMANLARI ANISINA BROŞÜR

18 Mart Cuma günü otobüslerde Mehmet Çavuş, Kınalı Hasan, Seyit Ali Onbaşı gibi Çanakkale Kahramanlarını anlatan broşürlerde dağıtılacak. Böylelikle yolcular Çanakkale Zaferi’nin 101. yılında tarihe yolculuk yapma imkanı bulacak.

selyus