Ana Sayfa YAŞAM 24 Mayıs 2016

Ümraniye’de Mekteb-i Zarâfet buluşmaları devam ediyor

Ümraniye Belediyesi’nin, kültür ve eğitim alanındaki önemli faaliyetlerinden biri olan Mekteb-i Zarâfet’te bu hafta “Aile ve Çocuk Eğitimi” ile “Sanal Tehlike” konuları işlendi.

Ümraniye Belediyesi ve Ensar Vakfı Ümraniye Şubesi’nin ortaklaşa düzenlemiş olduğu Mekteb-i Zarâfet eğitimleri devam ediyor. Eğitimler kapsamında Sosyolog-Yazar Remziye Özdemir “Aile ve Çocuk Eğitimi” konulu dersiyle, Yeni Şafak Gazetesi Köşe Yazarı İsmail Kılıçarslan ise, “Sanal Tehlike” dersiyle Ümraniyeli hanımlarla bir araya geldi. Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen derse Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Av. Serap Eşit Elveren, Ensar Vakfı Ümraniye Şubesi Başkanı Mustafa Güçlü, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Gözde Gül Bilir ve çok sayıda hanım katıldı.

İlk derste “Aile ve Çocuk Eğitimi” başlığı altında aile içi iletişimin öneminden bahseden Sosyolog-Yazar Remziye Özdemir, aile yapısının oldukça önemli olduğunu vurguladı. Anne ve babaya çocukların doğru yetiştirilmesi noktasında önemli görevlerin düştüğünü söyleyen Özdemir, “Ebeveynlerin, çocuklarıyla geçirdikleri 1 ya da 2 saatlik kaliteli zaman diliminde sorunlar en aza inmiş olacaktır” dedi ve hanımların sorularını yanıtlayarak dersi sonlandırdı.

İkinci ders ise Yeni Şafak Gazetesi Köşe Yazarı İsmail Kılıçarslan’ın “Sanal Tehlike” konulu semineriyle devam etti. Kılıçarslan: “İnternetin faydası olduğu kadar zararları da bulunuyor. Ancak internet yokken ne yaptığımızın sorgulanması ve teknoloji olmadan önceki dönemin de değerli olduğunun hatırlanması gerekiyor” dedi. İnternet kullanımı ile ilgili pratik önerilerde de bulunan Kılıçarslan: “Yanlış internet kullanımından, bu kadar teknoloji bağımlısı olmaktan vazgeçmeli ve karşılıklı iletişim kurarak, sohbet etmeyi denemeliyiz” diyerek hanımların sorularını yanıtladı.

selyus