Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 24 Mayıs 2016

Sancaktepe’de liderlik eğitimleri

Genç Gelecek Liderlik Akademisi eğitimlerinin 4.’sü başladı. Eğitimlerin verildiği ilk buluşmaya Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’de katıldı.

Genç Gelecek Liderlik Akademisi eğitimlerinin 4.’sü başladı. Eğitimde bu yılda alanında uzman konuklarla gençleri buluşturmaya devam ediyor.

Açılışını Belediye Başkanı İsmail Erdem’in yaptığı ve 23 Mayıs Pazartesi günü Mustafa Öncel Kültür ve Spor Kompleksi’nde başlayan eğitime, Uluslararası Genç Derneği Başkanı, Genç Dergisi Yazı İşleri Müdürü Süleyman Ragıp Yazıcılar, Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Dekanı Prof. Dr. Recep Bozlağan katıldı.

Genç Gelecek’in amaçlarından birisinin de liderler yetiştirmek olduğunu belirten Başkan Erdem: “Bizim milletimizin gençleri diğer milletlerden daha zekidir, daha akıllıdır, daha müteşebbistir. Bir şeyi başarmak için çalışmak ve arzu etmek gerekir. Aileleriniz sizlerden çok şey bekliyor. Bunun için bir şeyler üretmeliyiz, geleceği olan gençler olmalıyız” diye konuştu. Batılılık kompleksinden uzaklaşılması gerektiğini belirten Başkan Erdem sözlerine şöyle devam etti: “Biz kendi milli kültürümüze, örf ve adetlerimize sahip çıkalım. Dosdoğru yürüyelim. Başkaları bizleri örnek alsın. Genç Gelecek’in kabiliyetli gençleri daha yükseklere çıkarmak, geleceğe yön vermeyi sağlamayı amaçlıyor. Güçlü olmanın yolu inanç ve değerlerimizi en öne almaktan geçer. Yeryüzünde yaşayan insanlara sahip çıkarak, birbirimizi severek, günün teknolojik imkânlarını kullanarak gelecekte söz sahibi olan gençler yetişecektir” dedi.

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Bozlağan “Stratejik Yönetim ve Liderlik” konusunda gençleri bilgilendirdi. Egoya hitap eden liderlik despotluktur diyen Bozlağan sözlerine şunları ekledi: “ Lider, arkadaşlarının, iş çevresinin içindedir. Kimseyi küçümsemez, tahammülsüzlük göstermez. Lider yük yüklenen, taşın altına elini değil gövdesini koyan kişidir. Liderlik, makam mevki değildir. Makam sadece araçtır, gücünü makamdan değil kişisel niteliklerden alır” şeklinde konuştu.

Eğitim sonunda katılımcıların sertifika almaya hak kazanacağı Liderlik Akademisi, takım çalışması, yeniliğe açıklık, dürüstlük, vizyon sahibi olmak, içinde bulunduğu toplumun ve tüm insanlığın yararını gözetmek, adil olmak, esneklik, güvenilirlik, ileri görüşlülük, iyi iletişim kurabilmek, dinamiklik, sempati, istikrar, zamanı iyi kullanabilmek, iyi örnek olmak gibi konuları da kapsayıcı şekilde gençlere liderlik pratiklerinin aktarıldığı bir eğitimdir.

selyus