Ana Sayfa YAŞAM 15 Ocak 2016

Ümraniyelilerden Türkmenlere kardeş eli

Ümraniye Belediyesi ile Hayrat İnsani Yardım Derneği’nin meydanda kurulan çadırda birlikte yürüttüğü ‘ÜMRANİYE KARDEŞLİK VAKTİ’ kampanyasında toplanan gıda, giyim, ilaç vs. 6 tır malzeme Bayırbucak Türkmenlerine gitmek üzere Suriye sınırına doğru yola çıktı. Meydanda bir konuşma yapan Başkan Can, “İnşallah bazı kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermesine yardımcı olacak. Rabbim herkese güç kuvvet versin onları da sıkıntıdan bir an önce kurtarsın” dedi.

Ümraniye Belediyesi ile Hayrat İnsani Yardım Derneği’nin meydanda kurulan çadırda birlikte yürüttüğü ‘ÜMRANİYE KARDEŞLİK VAKTİ’ kampanyasında toplanan gıda, giyim, ilaç vs. 6 tır malzeme Bayırbucak Türkmenlerine gitmek üzere Suriye sınırına doğru yola çıktı. 10 gün önce Ümraniye Meydanı’na kurulan yardım çadırına vatandaşların duyarlılığı insanlığın daha ölmediğini gösteriyor. Çadır, belirli bir süre daha meydanda yardımları kabul edecek ve toplanan yardım malzemeleri ileriki bir tarihte yine aynı organizasyonla Bayırbucak Türkmen kardeşlerimize gönderilecek.

Ümraniye Meydanı’nda gerçekleşen tırları uğurlama programına, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, Ümraniye Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, AK Parti Ümraniye Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, Ümraniye Belediye Meclis Üyeleri, Ümraniye Hayrat İnsani Yardım Derneği Başkanı Av. Hakki Aygün ve Ümraniyeli vatandaşlar katıldı.

“RABBİM HERKESE GÜÇ KUVVET VERSİN, ONLARI DA BİR AN ÖNCE KURTARSIN”

Programda bir konuşma yapan AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, “Türkmen kardeşlerimize; Ümraniyeli insanımızın hassasiyetini ve duyarlılığını gösteren yardım tırlarını gönderiyoruz. Kısa bir zaman içerisinde böylesine hayırlı bir organizasyonla toplanan yardımlar için emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bilhassa Değerli Belediye Başkanı Hasan Can Beyefendi’ye, Hayrat İnsanî Yardım Derneği ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Ümraniye Meydanı’nda yardımlara yönelik bir açıklama yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Dünyanın duymadığı mazlumları duymak zorundayız. Sessiz kalamayız, kardeşlerimize yardım etmek boynumuzun borcu. Kendi kavgalarını Müslüman coğrafyalarda yapan dünya devletleri yüzünden günahsız oldukları halde mağdur olan kardeşlerimizi umursamadan yaşayamayız. Bizler de bu sebeple durdurulmak istenmemize rağmen ülke olarak dik duruyor ve kardeşlerimize yardım ediyoruz. Şükürler olsun ki artık, ‘Orta Doğu’da ben de varım’ diyen, her konuda güçlü bir Türkiye var” dedi. “Benim orada soydaşım var” diyerek Bayırbucak topraklarındaki Türkmenlere ve tüm mazlumlara yardımların devam edeceğini dile getiren Başkan Hasan Can, “Bayırbucak’taki kardeşlerimizin ihtiyacı olduğunu duyunca, bir hafta içerisinde 6 tırı yola çıkartabileceğimiz kadar yardım topladık, Allah sizden razı olsun” dedi. Hayrat İnsanî Yardım Derneği’ne de müşterek çalışmaları gerekçesiyle teşekkür eden Başkan Hasan Can, “Kim hayır yapmak ister, kim hayır projesi getirirse elimizi uzatıyoruz, hayırda cimrilik yapılmaz” dedi. Yardım tırlarıyla Bayırbucak’a taşınan malzemenin taksimini de anlatan Başkan Hasan Can, “Malzemeler Türkiye Cumhuriyeti’nin hayır eli olan Kızılay vasıtasıyla, temsilcilerin gösterdiği istikamette, tesadüfen değil, düzenli olarak dağıtılacak. Allah yardımlarınızı hayırlara vesile kılsın ve hepinize onların ecrini cennetiyle göstersin” diye konuştu. 

 

selyus