Ana Sayfa YAŞAM 30 Kasım 2022

Yılların gazetecisi Cüneyt Bitikçioğlu, her sabah bisikletiyle yola çıkıyor, topladığı ekmeklerle hayvanları besliyor

Türkiye gazetesi emekli muhabiri Cüneyt Bitikçioğlu, Kadıköy’de her sabah bisikletiyle yola çıkarak, fırınlardan ve restoranlardan artan yemekler ve ekmekleri toplayıp hayvanları besliyor.

Erenköy Mahallesi’nde yaşayan Türkiye gazetesinin emekli muhabiri Cüneyt Bitikçioğlu, her sabah bisikleti ile yola çıkarak mahalledeki fırın ve restoranları ziyaret ediyor. Bitikçioğlu, restoran ve fırınlarda artan yemek ve bayat ekmekleri toplayarak mahalle ve ormanlardaki hayvanları besliyor. O anlara dair görüntüler amatör kameraya yansıdı.

“SABAH KALKIP RESTORAN VE FIRINLARI DOLANIYORUM”

Cüneyt Bitikçioğlu, “Sabahları erkenden kalkıyorum, bisikletimi alıp dışarı çıkıyorum. Fırınlardan başlıyorum çünkü fırınlarda sabah 05.00’te ekmek yapılmaya başlanıyor. Akşamdan kalan artan ekmekleri, hatta sabahları müşterilere verilemeyecek şekli bozuk ama taze ekmekleri bile veriyorlar. Taze ekmekleri bazı ihtiyaç sahipleri var, onlara veriyorum. Bayat ekmekleri de hayvanlar için kovalarım var, onlara koyuyorum, restoranlardan artan yemekleri de bu kovalarda bulunan ekmeğin üzerine döküyorum. Ormanlardaki ve mahalledeki hayvanlara veriyorum” dedi.

selyus