
ÖLÜM ANIMI MERAK EDİYORUM
Söğütlüçeşme camiinde Cuma namazındayım. Avluda, musalla taşlarının hemen önünde oturuyorum. Henüz namaz başlamamış, vaazı dinliyorum.
ÖLÜM ANIMI MERAK EDİYORUM
Söğütlüçeşme camiinde Cuma namazındayım. Avluda, musalla taşlarının hemen önünde oturuyorum. Henüz namaz başlamamış, vaazı dinliyorum. Ölümden bahsediyor. Hemen önümde, musalla taşının üzerinde, yeşil örtünün altında, altı üstü dört tahtadan ibaret tabutun içinde bir cenaze duruyor.
Mübarek Cuma vaktinin, mistik dinginliği var üzerimde. Bedenim caminin bir parçası olmuş vaziyette. Ama ruhuma söz geçiremiyorum. Bedenim beyinden gelen ölüm düşüncesini kolay kabulleniyor. Hemen kabuğuna çekiliyor, edilgen bir hal alıyor. Teslimiyet, tüm hücreleri ışık hızıyla sarıyor adeta. Ya ruhum! O da kayıtsız, şartsız çekiyor mu teslim bayrağını? Neredeee ! Kıpraşıp duruyor içimde. Aklımı başımdan alıyor. Gene bin türlü belanın içine atıyor beni. Hoparlörden akıp gelen ölüm, ölüm, ölüm sesinin peşinden koşturuyor, gözlerim musallada.
Ölüm anımı merak ediyorum. Ben değil, ben değil, ruhum. Tam o anı, mesela son beş dakikayı. Diyorum ki;
– sen ölmeyeceksin ki beden ölecek, niye bu merak?
– çok ta emin olma! Beden, ruh, akıl hep beraber gidecekmişiz gibi geliyor bana.
– yok yok eminim. Beden ölür, akıl durur, ruh yürür, rahat ol.
– oooo, gidipte gelmiş gibi konuşuyorsun. Ne kadar da kendinden eminsin.
– tabii, gidip te gelen yok. Bu bir kere olsa zaten evrenin sırrı ifşa olur. Yer yerinden oynar, denge bozulur.
– ha! şöyle yola gel. Bak benim dediğime geliyorsun.
– hayır, hayır senin dediğine gelmiyorum. Bunun bir sır olduğunu biliyor ve söylüyorum.
– bence de sır tamam ama, başka ne biliyorsun?
-bütün sırlar gibi, bütün bilinmeyenler gibi bu konuda da insan işaret ve işaretçilere başvuruyor. Bu konuda fizik çaresiz, metafizik devreye giriyor.
– eee ne oluyor giriyorsa, sonuç ne yani?
– yani, inanç devreye giriyor. Kutsal kitap ve peygamberler ölümü bize açıklıyor. Beden mezara giriyor, ruh bedeni terk ediyor ve başka bir aleme geçiyor.
– neresi orası?
– orası ruhlar alemi.
Veli DALBUDAK
Benzer Yazılar
-
İl Başkanı Özdemir: “Eray Karadeniz başkanımız Belediye Başkan Vekili olarak bugün itibariyle görevine başladı”
-
Gaziosmanpaşa Belediye Başkan vekili olarak Eray Karadeniz seçildi
-
İstanbul’da 3 ilçede yapılacak olan seçimde AK Parti’nin belediye başkan vekili adayları belli oldu
-
AK Parti MYK’da radarlı trafik denetimleri ele alındı: Trafik cezaları ölçülü olmalı!..
-
İlçe Başkanı Haydar Göksoy, Dünya Çevre Haftası’nda Kartallılarla buluştu
-
AK Parti Kadın Kolları “İş’te Kadın Kardeşim” projesiyle 1500 çocuğu giydirdi
-
AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Erdem Koçoğlu, “Mevcut yerel yönetim ilçeye katkı sunamıyor”
-
Numan Kurtulmuş yeniden TBMM Başkanı
-
AK Parti kampa giriyor
-
YPG çatışmaya hazırlanıyor: İran desteği arttı, katılım 50 bini aştı
-
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Geçmişe sırtımızı dönmemiz istendi. En parlak dönemlerimiz adeta yok sayıldı”
-
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: ‘‘Kararlılıkla uyguladığımız ekonomi programı başarılı sonuçlar üretmekte’’