Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

Siyaset Akademisi raftan indi

Başbakan Binali Yıldırım, göreve başlar başlamaz Siyaset Akademisi’ni tekrar hayata geçirmek için ilgili genel başkan yardımcısına talimat verdi. 

AK Parti’nin Kurucu Lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilk olarak 2008 yılında başlatılan Siyaset Akademisi, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu döneminde tamamen rafa kalkmıştı.

Ankara’da yapılan son AK Parti Olağanüstü Kongresi’nde Genel Başkan seçilen Başbakan Binali Yıldırım, göreve başlar başlamaz Siyaset Akademisi’ni tekrar hayata geçirmek için ilgili genel başkan yardımcısına talimat verdi.  

Eski Başbakan Davutoğlu döneminde ise teşkilatların eğitimli ve bilinçli olmasına yönelik farklı uygulama başlatılmıştı.

Yaklaşık 3 ay süren AK Parti Sürekli Eğitim Merkezi (AKSEM) programlarının ilki Nisan ayında İstanbul’da yapılmıştı. Bu AKSEM denen program parti içi teşkilatına yönelik bir eğitim.

“BERABER ISLANDIK YAĞAN YAĞMURDA”

Bu arada; AK Parti’nin Kurucu Lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, teşkilatlara olan bağlılığı ve sevgisinden “Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda, Beraber Islandık Yağan Yağmurda, Şimdi Dinlediğim Tüm Şarkılarda Bana Herşey Seni Hatırlatıyor” şarkısını her miting veya toplantıların sonunda teşkilatla birlikte okurdu. Ne yazık ki Davutoğlu geldi bu şarkıda ortadan kalktı.

Eski Başbakan Davutoğlu, mitinglerin sonunda söz mü, söz mü, söz mü? diye üçlü çektirirdi!

Başbakan Binali Yıldırım ise Olağanüstü Kongre’de AK Parti Genel Başkanı seçilir seçilmez konuşmasının sonunda koca reisin o meşhur “Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda, Beraber Islandık Yağan Yağmurda” şarkısını hep birlikte ayağa kalkan delegeler ve seyircilerle okudu.

SİYASET AKADEMİSİ YENİDEN BAŞLIYOR

AK Parti Siyaset Akademisi 3 yıl aradan sonra tekrara başlıyor. 2008 Ocak-2013 Haziran tarihleri arasında farklı fikir ve siyaset eğilimlerde olan 50 bini aşkın insan Siyaset Akademisi’nde eğitim görme imkanı bulmuş, bunlarında yarısı sertifika almaya hak kazanmıştır.  

Siyaset Akademisi herhangi bir siyasi kimlik gözetmeksizin, tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının geleceğin Türkiye’sinin şekillenmesinde etkin rol üstlenecek “birey”ler olarak konumlandırıp, hem siyasal hem de kültürel donanım kazandırmak, bu sayede siyasi hassasiyetleri olan sorumluluk sahibi vatandaşlar kılabilmek adına kendine bir görev edinmiştir.  

Siyaset Akademisi’ne 18 yaşını doldurmuş her Türk vatandaşı katılabilir.

Not: Siyaset Akademisi’ne katılmak isteyen vatandaşlar kurs karşılığında ücret alınmasını eleştiriyor ve koskoca AK Parti’ye yakışmadığını ifade ediyorlar. 

selyus