Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 13 Aralık 2016

Başkan Erdem Sivaslı hemşerileriyle Şehitler Tepesi’nde

Beşiktaş’ta terör saldırısının gerçekleştiği Şehitler Tepesi’ne karanfil bırakarak, şehitler için dua eden Sivas Platformu Başkanı ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Bu topraklar başkasına yar olmayacak. Anadolu toprakları bölünmeyecek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne diz çöktüremeyecekler, bizi parçalayamayacaklar” dedi.

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ – Sancaktepe Belediye Başkanı ve aynı zamanda Sivas Platformu Başkanı olan İsmail Erdem, Beşiktaş’ta meydana gelen hain terör saldırısının gerçekleştiği yere gelerek, karanfil bıraktı. Kur’an-ı Kerim’in okunduğu anma töreninde şehitler için dualar edildi. Başkan İsmail Erdem’in ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmaya AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan’da destek verdi.

“BAŞIMIZ DİK, ONURLUYUZ, GURURLUYUZ”

Şehitler için dua eden Başkan Erdem, “Biz Türk milleti olarak tarih boyu bağımsızlığımız uğruna büyük destanlar yazdık, yine yazıyoruz, yine yazacağız. Bu topraklar başkasına yar olmayacak. Anadolu toprakları bölünmeyecek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne diz çöktüremeyecekler, bizi parçalayamayacaklar. Buna hevesleri olanların hevesleri kursaklarında kalacak. Ama maşaları da şunları iyi bilsinler, bu Anadolu toprakları onların leşini bile kabul etmeyecek. Onun için biz diyoruz ki aziz şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Gazilerimize, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz.

Terörü yönü ne olursa olsun lanetliyoruz. Dışarıdaki destekçileri de şunu bilsinler ki; Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir. Fatih Sultan Mehmet’in bize emaneti olan İstanbul kıyamete kadar Müslüman Türk milletinin toprağı olacaktır. Başımız dik, onurluyuz, gururluyuz” dedi.

“7 DÜVEL DÜN ECDADA SALDIRDIĞI GİBİ BUGÜNDE SALDIRIYORLAR”

Bugün burada hain bir terör saldırı neticesinde yaşamını yitiren aziz Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu Cennet Vatan bize Şehitlerimizin emaneti. Bu emaneti onlar bizlere bıraktı. Bir neslin kaderini ‘bir önceki nesil tayin eder’ diyor Hazreti Mevlana. Onların emaneti bizlerin kaderini tayın ettiği gibi, bizde gelecek nesiller için bu emaneti milletimizin elinde tutmaya gayret ediyoruz. Bu emaneti, bu coğrafyayı, bu Cennet Vatanı bizden almak, bölmek parçalamak, eline geçirmek, istikrarsızlaştırmak 7 düvel dün ecdada saldırdığı gibi bugünde saldırıyorlar. Dün ecdadımız Çanakkale’de kimlerle mücadele verdiyse, bugün biz torunları da aynılarıyla mücadele veriyoruz. Bir farkla, dün kendi ordularıyla bu memlekete hücum edip taarruz ediyorlardı, bugün vekalet verdikleri, oluşturdukları silah, istihbarat ve ekonomik destek verdikleri terör örgütleri ile memleketimize hücum ediyorlar.

Ancak biz terör örgütü her ne adı altında olursa olsun, biz örgütün kimliğinden ziyade onların arkasındaki güçleri görüyor ve biliyoruz. Dün onların dedelerine, dedelerimiz; bu toprağın geçilmez olduğunun inancıyla bu vatanı geçilmez kılıp büyük dersler vermişlerdi. Bugün biz de aynı bilinç ve şuurla bu memlekete hücum eden kim olursa olsun, bedenimiz, canımızı feda edeceğiz ama bu toprakları vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

 

selyus