Ana Sayfa EĞİTİM 25 Ekim 2015

Akay Eğitim şimdi de Pendik’te

Akay Eğitim Kurumları Kurucu Ortaklar Veysi Akay ile Uzman Psikolog Bedi Aydın’ın öncülüğünde Akay Eğitim Kurumları Pendik Kampüsü açılışına Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayları Osman Boyraz ile Erdal Yılmaz, Pendik Kaymakamı Osman Tunç, Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan ve diğer konukların katılımıyla gerçekleşti.

Çok değerli öğretmenlerin elinde yetişmiş ve eğitime uzun yıllardır gönül vermiş başarılı eğitimci Veysi Akay, Akay Eğitim Kurumları Maltepe şubesinin açılışının ardından bugün burada Akay Eğitim Kurumları Pendik Kampüsü’nin açılışını öğretmenleri, devlet büyükleri, dostlarıyla, arkadaşları ve öğrencileriyle birlikte gerçekleştirdi. Donanımlı ve çağı yakalayacak eğitim sistemiyle 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılına 2 okuluyla birlikte giren Veysi Akay ve ekibine İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak hayırlısıyla 10., 20., 30’uncu 100’üncü okulları açmasını dileriz.  

Akay Eğitim Kurumları Kurucu Ortakları Veysi Akay ile özel eğitim alanında Türkiye’nin önemli isimlerinden Uzman Psikolog Bedi Aydın’ın öncülüğünde gerçekleşen Akay Eğitim Kurumları Pendik Kampüsü açılışına Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayları Osman Boyraz ile Erdal Yılmaz, Pendik Kaymakamı Osman Tunç, Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, AK Parti Pendik İlçe Başkanı Rüstem Kabil, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumları Daire Başkanı Mehmet Baran, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeleri Tülin Sayın ile Mehmet Erdoğan, Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu, Eğitim-Bir-Sen Kadıköy Şube Başkanı Halil İbrahim Kolan katıldı.

“EĞİTİM BÜTÜN SORUNLARIN KİLİDİDİR”

Açılış konuşmasında misafirlerine seslenen Akay Eğitim Kurumları Kurucu Başkanı Veysi Akay, “Değerli hocalarım, değerli büyüklerim ve kıymetli öğrencilerimiz çok mutlu bir gündeyiz. Öncesinde uzun yıllardır dershane eğitiminin içerisinde idik. Milli Eğitim Bakanlığımızın geçen yıl yaptığı dönüşüm çalışmalarıyla dershanecilik serüvenine noktayı koyduk ve artık okullu olduk. Bu zaten uzun zamandır niyetimiz ve düşüncemizde olan çalışmalar içerisindeydi. İlkini geçen ay Maltepe’de lise olarak açtığımız Akay Eğitim Kurumları’nın ikincisini de Pendik’te sizlerin katılımıyla bugün burada açıyoruz. Okulumuz inşallah Pendik’imize, İstanbul’umuza, Milli Eğitimimize ve ülkemize faydalar getirir. Zor süreçten geçtiğimiz bu günleri şöyle görüyorum: eğitim bütün sorunların kilididir. Eğer iyi eğitilmiş, evrensel değerlere sahip, milli ve manevi değerlerini önemsemiş, o değerlere sahip gençler yetiştirebilirsek, bu gençler yarın ülkenin geleceğinde söz sahibi olacaklar. Sadece bu ülkenin değil, dünyanın geleceğinde de söz sahibi olacaklar. Bu açıdan, bu anlamlı çalışmanın içerisinde bulunuyoruz ve bu okulumuzun da diğer bütün okullar gibi inşallah memleketimize ve öğrencilerimize hayırlar getirir diye temenni ediyoruz” dedi.

 

“VEYSİ AKYA KARDEŞİMİZİ VE EKİBİNİ TEBRİK EDİYORUM”

Konuşmasına eski öğrencisi ve çalışma arkadaşı Veysi Akay’ı tebrik ederek başlayan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, “Değerli katılımcılar; Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü olarak milli eğitim çatımız altında böyle güzel bir kuruma sahip olduğumuz ve geleceğin başarılı nesillerinin yetiştireceği için çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. Kurucularını, müdüründen hizmetlisine kadar çalışanlarını tebrik ediyorum. Burada okuyacak olan öğrencilerimizin yollarının aydınlık, bahtlarının açık olmasını diler, gözlerinden öpüyorum.

Bir başka mutluluğumda elbette ki daha önce beraber çalıştığımız, teşrik-i mesai eylediğimiz Veysi Akay kardeşimizin bu kurumun kurucusu olarak burayı açmış olması bizi ayrıca bahtiyar etmektedir” diye konuştu.

“EĞİTİMDEKİ SESSİZ DEVRİMLERDE SONUÇLAR HEMEN ALINMAZ, ZAMANA İHTİYAÇ VARDIR”

Eğitimde önemli devrimler yaptıklarını ve devrimlerin sonuçlarının zamanla ortaya çıkacağını ifade eden Ömer FarukYelkenci, “Bu vesileyle buraya gelmişken 2002’den 2015’e gelen 13 yıllık dönemde, gerekse bizim özel eğitim kurumlarında sayın Bakanımız Nabi Avcı ile başladığımız dönemde yaptığımız çalışmalardan sizleri özetle haberdar etmek istiyorum. Son dönmelerde bakanlığımız öğrenciyi merkeze alan ve eğitimde öğrenciyi bütün yönleriyle kuşatmasını sağlayan çalışmaları başlatarak birçok sessiz devrimi beraber yürütmektedir. Bu eğitimdeki sessiz devrimlerde sonuçlar hemen alınmaz, zamana ihtiyaç vardır. Bu sessiz devrimin neticeleri 5 sene, 10 sene ve 20 sene içinde karşımıza çıkacaktır. O zamanda diyeceğiz ki bu geçmişte 2002-20015 ya da 2002-2023 yılları arasında yapılan çalışmaydı diye.

Bu devrimlerimize hemen yansıyan bazı sonuçlar var, ben onları sizinle paylaşmak istiyorum. 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı’nda özel okullarımızda artış oranı yüzde 19 olarak gerçekleşmiştir. Bu özel okulların tarihinde bir rekordur. Bu tabii gerek, bakanlığımızın yapmış olduğu teşvik çalışmalarıyla, gerekse sektörle beraber hareket etme neticesinde olmuştur. Geçen yıl gerçekleşen bir başka şeyde ilk kez öğrenci artışı kapasite artışından fazla olmuştur. Özel okullarda hep kapasite fazla olurdu. Yani okul fazla açılırdı ama doluluk oranı az olurdu. Geçen yıl kapasite oranındaki artış yüzde 18, öğrenci artış oranı ise yüzde 19 olarak gerçekleşti. Bu yıl ise öğrenci sayısında geçen sene kırılan rekorların fevkinde yüzde 41.69 oldu.

Bu rakamlar ve bu rekorlar neyi ifade ediyor? Şunu ifade ediyor ki artık özel sektör ve vatandaşlarımız eğitimin ucundan tutmamış, tamamen elini taşın altına sokmuş. Buda Türk Milli Eğitim sistemine büyük katkılarda bulunuyor anlamına geliyor. İşte bugün burada açılışını yaptığımız bu kurumda güzel bir örnektir. Bu vesileyle bu kurumumuzun eğitim sistemimize hayırlar getirmesini ve okulu kuran arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

 Açılışta ayrıca AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayları Osman Boyraz, Pendik Kaymakamı Osman Tunç, Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, AK Parti Pendik İlçe Başkanı Rüstem Kabil birer selamlama konuşması yaptılar.

 

selyus