Ana Sayfa EĞİTİM 23 Kasım 2017

Erenköy Kız Anadolu Lisesi, kardeş okulu misafir etti

Erenköy Kız Anadolu Lisesi, kardeş okul Bosna Hersek-Musa Çazım Çatiç Olovo Lisesi’ni misafir etti. Öte yandan misafir okul, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci’yi ziyaret etti.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Bosna Hersek Bilim ve Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği uygulamaya konulan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü “Tercihim Türkçe Kardeş Okul Projesi” ile Erenköy Kız Anadolu Lisesi ile Bosna-Hersek Musa Çazım Çatiç Olovo Lisesi kardeş okul oldular. Bu proje kapsamında Erenköy Kız Anadolu Lisesi, Bosna-Hersek Musa Çazım Çatiç Olovo Lisesi’nden gelen 50 kişilik öğretmen ve öğrenci heyetini 4 gün misafir ederek bir dizi ziyaret ve tanıtım programı gerçekleştirirken, iki okul arasında iki dilli dergi, milli yemeklerimiz ve halk danslarımız gibi projeler başlatıldı.

MİSAFİR OKUL, İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YELKENCİ’Yİ ZİYARET ETTİ

Misafir okul, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kadıköy İlçe töreninde en önde resmi geçite katıldı. Öte yandan İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Bosna-Hersek Olovo Musa Çazım Çatiç Lisesi öğretmen ve öğrencilerini misafir ederek hediyeler verdi. Yelkenci, öğretmen ve öğrencilerle yakından ilgilenerek kapıya kadar inip oradan uğurladı.

Kardeş okul, ayrıca Kadıköy İlçe Mili Eğitim Müdürü Sadık Aslan’ı da ziyaret etti.

 İSTANBUL’UN BİR TARİHİ YERLERİ GEZDİRİLDİ

Erenköy Kız Anadolu Lisesi okul Müdürü Saadet Berna Ocakcıoğlu’nun koordinatörlüğünde misafir okul 4 gün boyunca Anadolu Yakası’nda mesire yerlerini gezdi, Sultan Ahmet Camii, Ayasofya, Süleymaniye Camii, Yerebatan Sarnıcı, Topkapı Sarayı, Panorama 1453, Eyüp Sultan Camii, Piyer Loti, Beylerbeyi Sarayı, Anadolu Kavağı, Küçüksu Kasrı tanıtım ve gezileri gerçekleştirildi.

Okuldaki karşılama töreni iki ülke bayrakları ve millî marşları ile yapıldı ve duygulu anlar yaşandı. Erenköy Kız Lisesi 9. Sınıf öğrencisi okulun Boşnakça tanıtımını yaptı. Misafirler Mehmet, Dağıstanlı’nın milli mücadele kahramanımız Kara Fatma sunumunu izledi. Misafirlere ardından Kara Fatma Çorbası ikram edildi.

selyus