Ana Sayfa EĞİTİM 14 Ocak 2016

Sancaktepe Genç Gelecek’ten motivasyon seminerleri

Genç Gelecek, YGS öğrencilerine, 7 Ocak 2015 tarihinde Samandıra Kültür Merkezi’nde Kişisel Gelişim Uzmanı Fatih Abadi tarafından “Sınav Kaygısı ve Motivasyon” konulu seminer düzenlendi.

Genç Gelecek’te üniversiteye hazırlanan ve her geçen gün hayal ettikleri üniversiteye yerleşebilmenin heyecanını yaşayan gençler, yoğun ders çalışma sürecinin yanı sıra motivasyon seminerleriyle stresle başa çıkabilme konusunda bilgi ediniyor.

Bu kapsamda alanında uzman eğitimcilerle Genç Gelecek’te üniversiteye hazırlanan 2.050 Üniversite adayına seminerler düzenleniyor.

Genç Gelecek, YGS öğrencilerine, 7 Ocak 2015 tarihinde Samandıra Kültür Merkezi’nde Kişisel Gelişim Uzmanı Fatih Abadi tarafından “Sınav Kaygısı ve Motivasyon” konulu seminer düzenlendi. Seminerlerde gençler, verimli çalışma, stresle başa çıkma, motivasyon, odaklanma gibi konular hakkında bilgi edindi. Fatih Abadi: “Kişi kendine inandığında yapamayacağı hiç bir şey yoktur. Bunun için kendinizi hep olumlu olarak motive edin. ‘Rağmen’ kelimesini çokça kullanın. Mesela, “her şeye rağmen yapabilirim” şeklinde cümleler kurarak kendinizi motive edin ve yapacağınıza inanın” dedi. Beynin görsel hafızasının kuvvetli olduğuna dikkat çeken Abadi: “ Beynimizin görsel boyutu kuvvetli olduğundan, sürekli kendimizi telkin etmeliyiz. Beyin sanaldır, görsel şeylere inanır” diyerek sözlerine devam etti.

Kendi hayatında çektiği sıkıntılara da değinen Fatih Abadi, zahmetin arkasından başarıya ulaşılabileceğinin altını çizdi. Gençlerle küçük deneyler yaparak, söylemin ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptı.

İnteraktif bir şekilde gerçekleşen seminer, üniversiteye hazırlık dönemi boyunca devam edecek.

selyus