Ana Sayfa EKONOMİ 15 Haziran 2014

İSMEK’in 17. Genel Sergisi’ne coşkulu açılış…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSMEK’in 17. Genel Sergi ve Festivali, İBB Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet tarafından büyük bir coşkuyla açıldı.

İSMEK’in 17. Genel Sergisi’ne coşkulu açılış…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSMEK’in 17. Genel Sergi ve Festivali, İBB Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet tarafından büyük bir coşkuyla açıldı.

Gerçekleştirdiği genel sergiler ile her yıl İstanbulluların büyük beğeni ve takdirini kazanan İSMEK’in 17. Genel Sergi ve Festivali Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı. İstanbulluların yoğun ilgi gösterdiği açılışa, İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın Eşi Özleyiş Topbaş, İBB Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet, İstanbul Milletvekilleri Hüseyin Bürge ve Tülay Kaynarca, İBB Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kapaklıkaya, İBB İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Ferrah Şarman, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu’nun Eşi Gülser Babuşçu, KOSGEB Müdürü Selahattin Kaya, Sudan Başkonsolosu Asım Mukhtar İbrahim ile İSMEK kursiyerleri ve usta öğreticileri katıldı.

“Sergilenen Eserler Emeğin ve Sabrın Ürünü”

Törende konuşan İBB Kadın Koordinasyon Merkezi Fahri Başkanı ve İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın eşi Özleyiş Topbaş, İSMEK’in 1 milyon 800 bin mezun kursiyeri ile kursiyerle pek çok üniversiteden daha çok öğrenciye sahip, “dünyanın en büyük halk üniversitesi” olduğuna vurgu yaptı. İSMEK’in sadece ülkemizde değil tüm dünyada model alındığının da altını çizen Topbaş, “Geçmişiyle geleceğini bağlamak, kültürünü ve varlığını devam ettirmek eğitimle mümkün olabilir. Dolayısıyla buna hizmet eden İSMEK’i yürekten kutluyorum” dedi.
İBB Başkan Vekili Ahmet Selamet de dünyanın en büyük el sanatları sergisinin açılışına tanıklık etmenin mutluluğunu paylaştığını ifade ederek, “Bu organizasyon İSMEK ve İstanbul için gurur verici. Bugün burada göreceğimiz eserler, uzun uğraşların, emek ve çalışmaların bir göstergesi. Hizmette önceliğimiz hanımlar olsa da dezavantajlı gruplar da dahil olmak üzere tüm İstanbul halkına hizmet sunuyoruz. Bu çalışmalarımızla da dünyaya model olmaya devam ediyoruz” diye konuştu.
İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca ise, festivalin anlamını bu yılki kursiyerler adına konuşma yapan İSMEK kursiyeri Saliha Mercümek’in cümlelerinde bulduğunu söyledi. İSMEK kursiyerinin pek çok pasta ustası ile yarışarak altın madalya kazandığını hatırlatan Kaynarca, “Tüm bunlar bize, insanımıza imkan sunulduğunda neler başarabileceklerini açıkça gösteriyor ve insanımızın her şeyi başarabileceği anlamına geliyor. İSMEK öncelikle bunu sağlıyor. Kadınların istihdamı başlığında İstanbul İSMEK projesi ile tüm Türkiye’ye örnek gösterildi” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından, onlarca İSMEK kursiyerinin başarı hikâyesinin anlatıldığı “İSMEK’le Değişen Hayatlar” kitabında yer alan 7 İSMEK kursiyeri sahneye davet edilerek başarı hikayeleri davetlilerle paylaşıldı. İSMEK eğitimleri ile meslek edinen ve kendi işinin sahibi olan başarılı kursiyerler, İBB Başkanı Kadir Topbaş tarafından imzalanan tebrik belgelerini protokol üyelerinin elinden aldı. İSMEK 17. Genel Sergi ve Festivali, açılış kurdelesinin kesilmesiyle açıldı.

“İSMEK’in Ustaları” Genel Sergide bir araya geldi

Kuruluşundan bugüne kadar 1 milyon 800 bini aşkın mezun kursiyer sayısına ulaşan ve 2013- 2014 eğitim döneminde 220 bini aşkın İstanbulluya eğitim hizmeti veren İSMEK, genel sergi ile kursiyerlerinin el emeklerini bu yıl da İstanbullularla buluşturarak görsel bir şölen yaşatıyor. İSMEK’in 17. Genel Sergi ve Festivali’nde, geleneksel Türk İslam sanatlarından resim ve fotoğrafa, giyimden nakışa pek çok sanat ve el sanatında ortaya konan el emeği göz nuru kursiyer çalışmalarının sergileniyor.
İSMEK’in eğitim dönemi boyunca “İSMEK’in Ustaları” üst başlığı altında düzenlediği sergiler de 17. Genel Sergi ve Festivali’nde görülebiliyor. Minyatür, resim, çini, kaligrafi, kırkyama, tezhip, hat, çakıl taşlarıyla resim, bilimsel bitki çizimi ve ebru branşlarında sanatseverlerin beğenisini kazanan sergilerdeki eserleri İstanbullular, genel sergi vesilesi ile bir arada görme imkanı buluyor.
Sergiye gelen ziyaretçiler, düzenlenen pek çok etkinliğe de ücretsiz olarak katılma fırsatı bulabiliyor. Seminerler, canlı performanslar ve atölye çalışmaları ile merak ettikleri konularda bilgi sahibi olan ziyaretçiler müzik etkinlikleri ile hoşça vakit geçiriyor. İSMEK 17. Genel Sergi ve Festivali, 22 Haziran tarihine kadar, 10:00 ile 19:30 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor.

Etiketler:
selyus