Ana Sayfa EKONOMİ 24 Ekim 2014

ÜSİM’den turistik otellere eleman

Turistik otel ve tesislerinin istihdam sorununu çözmek amacıyla Üsküdar İstihdam Merkezi (ÜSİM) ile Turistik Otel İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği

ÜSİM’den turistik otellere eleman

Turistik otel ve tesislerinin istihdam sorununu çözmek amacıyla Üsküdar İstihdam Merkezi (ÜSİM) ile Turistik Otel İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) arasında protokol imzalandı.

Üsküdar Belediyesi tarafından işsizlik sorununa çözüm üretmek amacıyla kurulan Üsküdar İstihdam Merkezi (ÜSİM), istihdam alanını Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) ile imzaladığı protokol ile genişletti.

Üsküdar Belediyesi Nikâh Dairesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısına, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, TUROB Başkanı Timur Bayındır, TUROB Genel Sekreteri Levent Erdoğan, ÜSİM’den Sorumlu Başkan Danışmanı Ali Çiçek ve çok sayıda basın mensubu katılımıyla gerçekleşti.

“4 ayda 1021 gencimize iş sahibi oldu”

Törende konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar İstihdam Merkezi’nin sadece CV ile gelenleri niteliklerine göre alanlara yönlendirmediklerini, vasıfsız olarak müracaat edenler içinde kurslar verilerek nitelik kazandırma çalışmalarının olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bu hizmeti ücretsiz sunuyoruz. Sonrasında gencimizi bizden eleman talep eden işverenlerimize birimlerimize yönlendiriyoruz. Biz işveren peşindeyiz. Her gün bir yere gidiyor ve işverenlerle tanışıyoruz. Ülkemizde ki en büyük sorun işsizlik sorunu. Bu dönemde en hayırlı iş bu olacağını düşünüyorum. 15 Mayıs itibariyle ÜSİM’i kurduk. 1 Haziran gibi hizmete başladı. 4 ayda 7 binin üzerinde kişi başvuru yaptı ve bunlardan bin 21 kişiye istihdam sağladık. Hedefimiz 5 Bin kişi.”

“Sosyal belediyeciliğin gereğini yapıyoruz”

İŞKUR ve KOSGEB ile işbirliği içinde olduklarını belirten Türkmen, “KOSGEB desteğiyle 30 genç girişimciye eğitim verdik. Projelerini KOSGEB’e gönderdik ve 100 bin TL destek ile kendi iş yerlerini açma imkânı sunduk. Türkiye’nin her yerine ne tür eleman gerekiyorsa ÜSİM’den geçmek üzere gençlerimize iş bulacağız. Sosyal belediyeciliğin gereği bence buradan başlıyor. Kumanya, yiyecek giyecek yardımıyla bu iş bir yere kadar. Bu tür arkadaşlara iş bulursanız daha çok yardımcı olursunuz” dedi.

“Eleman bulamıyoruz”

TUROB Başkanı Timur Bayındır ise eleman bulmakta zorlandıklarını belirterek, “Eleman almak için ilan veriyorsunuz, çevreye haber salıyorsunuz, kimse gelmiyor. Eleman bulma zorluğu içinde kalıyoruz. Bu kadar işsizlik var ancak eleman bulamıyorsunuz burada bir yanlışlık var. Bu sorunu ÜSİM’le çözeceğiz. Turizm insan çalışmadan yapılmayacak olan iş. Biz ÜSİM’in birinci derecede işvereni olabiliriz diye düşündük. Sadece İstanbul için değil, başka illerimizdeki tesislerde de istihdam desteği sağlama imkânımız olacak. İşsizlerle işverenleri buluşturduğunuzda sorunun yüzde 70’i çözülmüş oluyor” dedi.
Konuşmalardan sonra, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile TUROB Başkanı Timur Bayındır arasında protokol imzalandı.

Etiketler:
selyus