Ana Sayfa EKONOMİ 11 Ekim 2014

Üsküdar Belediyesi’nin bütçesine onay

Üsküdar Belediyesi 2015 yılı bütçesi, belediye meclisinde görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi. İlçede planlanan yatırım ve projeler ile müdürlük ha

Üsküdar Belediyesi’nin bütçesine meclisten onay

Üsküdar Belediyesi 2015 yılı bütçesi, belediye meclisinde görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi. İlçede planlanan yatırım ve projeler ile müdürlük harcama kalemlerini içeren 2015 yılı bütçesi 355 Milyon TL olarak meclisten geçti.

Üsküdar Belediye Meclisi, 2015 Mali Yılı Bütçesi ve 2014- 2019 Stratejik Plan ile 2015 Performans Programı’nı görüşmek üzere Ekim ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. 3 gün süren toplantıda, hazırlanan 2014- 2019 Stratejik Plan ile yine Stratejik Planda yer alan amaç ve hedeflere bağlı olarak hazırlanan Performans Programı da oy çokluğuyla kabul edildi.
Üsküdar Belediyesi Meclis Salonu’nda dün gerçekleştirilen 2015 yılı bütçe görüşmelerine, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Başkan Yardımcıları, AK Parti ve CHP Meclis Üyeleri’nin yanısıra Üsküdar Belediyesi birim müdürleri de katıldı.

İlçede planlanan yatırım ve projeler ile müdürlük harcama kalemlerini içeren 355 Milyon liralık 2015 yılı bütçesi Meclise sunuldu. Yapılan oylamada, 355 Milyon TL’lik bütçe oy çokluğuyla meclisten geçti.
Bütçe çalışmalarını değerlendiren Başkan Hilmi Türkmen, bu dönem İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gerçekleştirecekleri “Kentsel Dönüşüm’, “Validebağ Korusu’, “Üsküdar Meydan Düzenlemesi” projeleri hakkında bilgiler verdi. Başkan Türkmen, temizlik, eğitim, sağlık, spor, kültür sanat, sosyal yardım alanlarında yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında da bilgiler sundu.

“En açık stratejik planı hazırladık”

Seçim öncesinde vatandaşlara bulundukları vaatlerinin aynısını, hatta daha fazlasını stratejik plan ve performans programına dahil ettiklerini, bu zamana kadar hazırlanmış en açık plan olduğunu belirten Başkan Türkmen, planın İçişleri Bakanlığı tarafından çok beğenildiğini ve kendilerinden istendiğine dikkat çekti.

“Kentsel dönüşüm’e destek olun”

Konuşmasında kentsel dönüşümün önemine dikkat çeken ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Türkmen, CHP’li üyeler başta olmak üzere Meclis Üyelerine; “Sosyal ve kültürel belediyecilik Üsküdar’ın şanıdır, gururudur. Bu şanı artırarak devam ettirmek zorundayız. İyi niyetli olursak, bardağın boş tarafını değil de dolu tarafını görürsek Üsküdar’da çok ciddi işler yaparız. Üsküdar’a hizmet için çok nedenimiz var. Özellikle Kentsel Dönüşüm çalışmalarımızda bizi yalnız bırakmayın, alınan kararlara hayır demeyin. Ülkemiz deprem kuşağında. Her an bir felaketle karşı karşıya kalabiliriz. Üsküdar, kentsel dönüşümde İstanbul’daki diğer ilçelerden önde gitsin, örnek olsun istiyoruz. Vatandaşlarımız yeni, dayanıklı, güvenlikli, güzel evlerde otursun istiyoruz” önerilerinde bulundu.
Oturum sonunda gerçekleştirilen müzakereler bölümünde, CHP Meclis Üyelerinin, eleştiri, soru, öneri ve taleplerine cevap veren Başkan Hilmi Türkmen konuşmasını, “Üsküdar’a kalıcı hizmeti hep birlikte yapalım. Yaptıklarımızı, hep birlikte Üsküdarlılara anlatalım” çağrısıyla tamamladı.

Etiketler:

İlginizi çekebilir

Oraya Nasıl Giderim?

Oraya Nasıl Giderim?

selyus