Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 3 Aralık 2015

Abdurrahman Şen’in meslekte 40. yılı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen’in meslek yaşamının 40. yılı dolayısıyla, “Mezun Vermeyen Mektep Abdurrahman Şen” etkinliği düzenlendi. Etkinlikte Şen’in duygulandığı gözlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen’in meslek yaşamının 40. yılı dolayısıyla, “Mezun Vermeyen Mektep Abdurrahman Şen” etkinliği düzenlendi.

Programa; Atilla Dorsay, İzzet Günay, Selda Alkor sanatçılar, Ahmet Özdemir ile Uğur Sarısözen, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Genç, Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu ve kültür, sanat dünyasından önemli isimler katıldı.

Abdurrahman Şen, dostlarının kaleminden kendisi için hazırlanan, “Mezun Vermeyen Mektep, Basın Hayatının 40. Yılında Dostlarının Kaleminden Abdurrahman Şen” isimli kitaba da değinerek, bundan gurur duyduğunu ifade etti.

Şen, “Kitapta ihtilaller dahil, son 40 yılın bütün çalkantıları mevcut. Mesela o süreçlerde medya ne durumdaydı, ne oldu? Gözümüzde büyüttüklerimiz falan gibi her şey var. Dolayısıyla özellikle birkaç arkadaşımın, yazılarında çok ciddi dönem tahlilleri yapmış olması, kitabı daha da kıymetli kılıyor. Çalışma, bu kırk yılda yaşananları, olan bitenleri bir arada görme fırsatı sunmuş. Aynı olayı siz de, bir başkası da anlatmış. Aralarındaki yakınlık ve benzerlikler de çok ayrı bir önem kazanmış” diye konuştu. 

Programın sonunda katılımcılara Abdurrahman Şen için hazırlanan kitap hediye edildi.

selyus