Ana Sayfa YAŞAM 3 Aralık 2015

Hilmi Türkmen’den anlamlı ziyaret

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Uncular Caddesi’nde bulunan “İkinci Bahar Kıraathanesi’ne sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Burada kendisini Emekliler Derneği Üsküdar Şube Başkanı Fatma Önerge ve gençler diye tabir edilen emekliler karşıladı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 22 Mayıs’ta Uncular Caddesi’nde açılışını yaptığı “İkinci Bahar Kıraathanesi’ne sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. 3 Kasım Perşembe günü Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ile birlikte emeklilerin mekanı olan kıraathaneye gelen Başkan Hilmi Türkmen, Emekliler Derneği Üsküdar Şube Başkanı Fatma Önerge ve gençler diye tabir edilen emekliler tarafından karşılandı. Yoğun bir katılımın olduğu sohbet toplantısında zaman zaman duygusal anlar yaşandı. Başkan Türkmen’i çok sevdiklerini ifade eden emekliler bu güzel mekanı kendilerine kazandırdığı içinde ayrıca dua ediyorlar.

    “BURADA BEN DEĞİL, BİZ DEMEYİ ÖĞRENDİK”

Toplantının evsahibi olan Emekliler Derneği Üsküdar Şube Başkanı Fatma Önerge, “Değerli Kaymakamım, değerli belediye başkanım, bugün aramızda olmanız bizi çok mutlu etti. Sizlere arkadaşlarımın huzurunda teşekkür ediyorum. Değerli başkanım buranın açılma hikayesini buradaki emekli gençlerimizin hepsi biliyor. Herkes size duacı. Böyle güzel bir mekanı bizlere kazandırdınız. Allah sizden razı olsun. Burada güzel dostluklar oluştu. Buraya geldiğimde onları göremeyince gözüm arıyor. Hayırdır, hastamı, bir şey mi oldu, niye gelmediniz diye arıyorum. Yine Hükümetimizden Allah razı olsun, 65 yaş kartı verdi hepimize. Bu arkadaşlarım bana başkan biz bugün gelmiyoruz, artık bizden yol parası alınmıyor, bizde Beykoz’a hamsi yemeğe gidiyoruz. Burada çok eski Üsküdarlılar var. Çok sıcak bir aile olduk burada. Birde en önemlisi ben değil, biz demeyi öğrendik burada. Başkanım, tekrar size teşekkür ediyoruz. Allah sizden razı olsun” dedi.

“KALBİNİZİN GÜZELLİĞİ, BU MEKANIN GÜZELLİK SEBEBİDİR”

Mekana girdiğinde emeklilerin yoğun sevgisiyle karşı karşıya kalan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Saygıdeğer büyüklerim, çok değerli Üsküdarlı hemşerilerim. Hepinize hürmetle, muhabbetle saygı ve sevgilerimi iletiyorum. Bugün burada sizinle birlikte olup beraber çay içmekten, birlikte mısır ekmeği ile lahana sarması yemekten büyük bir keyif aldığımı ifade etmek isterim. Bizler Türk toplumu ve millet olarak inancımız, yaşam tarzımız, geleneklerimiz büyüklerine saygıyı, küçüklerine sevgiyi emreder. Bizim geleneklerimizde, hatta büyüdüğümüz köyümüz ve semtimizde büyüklerin yanında çocuğunu dahi sevmeyi bir saygısızlık kabul edecek kadar büyüğe saygıyı asla ihmal edilmemesi gerektiğini öğreten bir kültürden geliyoruz. Dolayısı ile bugün, bu güzel mekanda ve güzel ortamda, ortamın güzelliğini yanı sıra sizin kalbinizin güzelliği, sizin o hoşgörünüz, o muhabbetiniz, o bizlere olan sevginiz asıl bu mekanın güzellik sebebidir. Bizler isteriz ki bu güzel şehir Üsküdar’da, İstanbul’da siz değer li büyüklerimiz tecrübelerinizi hem birbirilerinizle hem toplumla hem de gençlerimizle paylaşma adına doğrusu sizlere çok ihtiyacımız var” diye konuştu.

  

“SİZLERİN BURADA OLMASI, BU MEKANI ŞENLENDİRMENİZ BURAYA HAYAT VERDİ”

Sohbet toplantısının sonunda söz alan Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, “Değerli büyüklerim hepinizi muhabbetle selamlıyor, hürmetlerimi sunuyorum. Hakikaten değerli belediye başkanımı sosyal belediyecilik konusunda yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Burayı sizlere kazandırdı. Ama Fatma hanımın gayretlerini unutmamak lazım. Büyük özveri göstererek sizlere katkı sunmaya çalışıyor. Sizler adına kendilerine çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Büyüklerimiz olmasaydı bizler olmazdık. Bizler onların terbiyesi ile büyüdük. Maalesef yeni nesil bundan mahrum. Çekirdek aile denen bir aile yapısı içinde büyüklerin terbiyesini alamıyor çocuklarımız. Dolayısı ile buda çağın getirdiği bir kötülük, bir yanlışlık. Tabi bizim aile yapımız, bizi bugünlere getiren en önemli varlığımız. İnşallah bundan sonraki süreçte Türk İslam terbiyesini çocuklarımıza vererek onları geleceğe iyi hazırlarız. Bugün burada çok güzel bir tablo var. Sizlerin burada olması, bu mekanı şenlendirmeniz buraya hayat verdi. Yoksa burası kuru bir bina. Eğer sizler olmazsanız, buranın hiçbir anlamı ve hiçbir kıymeti yok” şeklinde konuştu.

Haberimizi kullananlar lütfen kaynak göstersin!

selyus