Ana Sayfa SİNEMA 29 Ekim 2018

Çekmeköy Belediyesi’nden komşuluğu anlatan kısa filmlere ödül

Çekmeköy Belediyesi’nin bu yıl komşuluk temasıyla düzenlediği 3’üncü Çekmeköy Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda dereceye giren filmler için ödül töreni düzenlendi. Törende dereceye giren 10 filme toplamda 65 bin lira ödül verildi.

Komşuluk temalı 3. Çekmeköy Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda dereceye giren filmler belli oldu. Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılan gecede, dereceye giren filmlerin ekipleri ödüllerini aldı. Yarışmada birincilik ödülünü Rusya’dan Yurdumuzun Hüznü filmi ile Kirsten Gainet alırken, ikincilik ödülü Qahwa filmi ile Ayşe Nur Topal’ın, üçüncülük ödülü de NO: 13 filmi ile Ali Rıza Erdemir’in oldu. Yarışmada En İyi Komşu Özel Ödülü, Adam ve Çocuk filmi ile Tuğba Kozan’ın, Jüri Özel Ödülü Üns Filmi ile Ömer Dişbudak’ın oldu. Yarışma sonunda dereceye giren filmlere toplam 65 bin lira para ödülü verildi.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliğini yaptığı geceye AK Parti MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş ile İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, jüri üyeleri; Birol Güven, Burak Hakkı, Erol Erdoğan, Betül Soysal Bozdoğan, Turgay Tanülkü, Mehriban Zeki, Ahmed İmamoviçsanat ve medya dünyasından ünlü isimler ve çok sayıda davetli katıldı.

“ÜLKEMİZİN GENÇLERİNİN YERLİ SİNEMAYI NE KADAR YÜKSELTTİKLERİNİ GÖRDÜK”

Gecenin açılış konuşmasını yapan Çekmeköy Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Proje Yöneticisi Şahmettin Yüksel, komşuluğun önemine dikkat çekerek “Komşuluk insanın insana kalben ve coğrafi olarak yakın olmasıdır. Ülkemizin gençlerinin yerli sinemayı ne kadar yükselttiklerini gördük. Bu tarz projelerle çeşitli toplumsal sorunlara sanatsal yollarla çözümler üretmek farklı pencereler sunmak istiyoruz” dedi.

“KOMŞUSUNUN ANNESİ ÖLDÜĞÜ HALDE HABERDAR OLMAYAN BİR İSTANBUL’DA YAŞIYORUZ”

Ödül töreninde konuşan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Bazen ilçemizde taziyelere, ziyaretleri gidiyoruz. Binaya giriyoruz. Binaya girerken içeriden dışarıya çıkan bir vatandaş görüyor, hayırdır başkanım, bir ziyarete mi geldiniz diyor. Mesela vatandaş 13 numaralı apartmanda mı oturuyor, 14 numaralı dairede oturan vatandaşın annesi rahmetli olmuş, ona taziyeye geldim diyorum. Öyle mi diyor. Yani aynı kapıların açıldığı bir binada yan yana komşular. Komşusunun annesi öldüğü halde haberdar olmayan bir İstanbul’da yaşıyoruz. Onun için komşuluk temasını işlemenin önemli olduğunu düşünüyorum. İstiyoruz ki en yakınımızdan, annemizden, babamızdan daha yakın o komşumuz, dertli olduğumuz anda yanımızda olsun. Gelsin mutluluğumuzu paylaşsın. İstiyoruz ki her zaman komşularımızın kapısını çalalım. Çalalım ki bir gün bizim de ihtiyaç duyduğumuz o gün de bizim de kapılarımızı komşularımız çalsın” diye konuştu.

Yarışmanın jüri üyeliğini yapan Senarist ve Yapımcı Birol Güven ise, “Türkiye’nin ve dünyanın bir çok yerinde böyle güzel, kısa film organizasyonları yapılıyor. Ama bu kadar coşkulusu ve bu kadar geniş katılımlısı, hatta ödüllüsü yapılmıyor. O yüzden belediye başkanımıza ve siz değerli sinemaseverlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Çekmeköy Belediyesinin düzenlediği “Komşuluk” temalı 3.Uluslararası Kısa Film Yarışması ödül törenine katılan AK Parti MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, “Geceye katılım sağlayanları, ödül alan tüm sanatçı dostlarımızı ve emeği geçen başta Belediye Başkanımız Ahmet Poyraz ve ekibini tebrik ediyorum.”

selyus