Ana Sayfa GENEL SAĞLIK 22 Şubat 2016

Üsküdar’ın çınarlarına diyabet ve sağlıklı beslenme semineri

Üsküdar Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen etkinlik kapsamında ‘Üsküdar’ın Çınarları’na diyabet ve sağlıklı beslenme konuları üzerine bir seminer verildi.

Üsküdar Belediyesi’ne bağlı İkinci Bahar Kahvesi’nde bilhassa yaşlıları ve diyabet hastalarını ilgilendiren özel bir etkinlik düzenlendi. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen etkinlik kapsamında ‘Üsküdar’ın Çınarları’na diyabet ve sağlıklı beslenme konuları üzerine bir seminer verildi. Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen uzman hekimlerin sunumlarıyla gerçekleşen etkinlikte beslenme üzerine doğru bilinen yanlışlar masaya yatırıldı.

DİYABET GÖRÜLME SIKLIĞININ ARTTIĞI VURGULANDI

Üsküdar Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Sağlıklı Beslenme ve Diyabet seminerinde Türkiye’de diyabetin çok sık karşılaşılan bir hastalık olduğu vurgulandı. Diyabetin ömür boyu süren sorunlara yol açarak, hastaların yaşam kalitesini olumsuz etkilediği belirtilen seminerde, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de diyabet hastalarının sayısı arttığından dem vuruldu.

selyus