Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 21 Mart 2019

Ahmet Poyraz’ın yaptıkları ve yapacaklarını onlar hayal bile edemez!

“Onlar konuşur AK Parti yapar” anlayışından yola çıkan ve 10 yıldır Çekmeköy’ü başarıyla yöneten Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın yaptıklarını ve yapacaklarını rakipleri hayal bile edemez!

2009 yılında dört beldenin birleşmesiyle oluşan Çekmeköy ilçesinin kurucu belediye başkanı Ahmet Poyraz, yaptıkları ve yeni süreçte yapacaklarından bahsetti. Sözde Çekmeköy’ü yönetmeye talip olanlar 10 yılda yapılanları ve yeni dönemde yapılacak olanlar değil yapmak, hayal bile edemezler..

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz; “Biz ilçemizi vatandaşlarımızla birlikte kurduk, 10 yıl boyunca birlikte yönettik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdiri ile 3. dönem için de aday gösterildik. Teveccühlerinden ötürü Cumhurbaşkanımıza; bu yolda beni yalnız bırakmayan, 10 yıldır sırt sırta, omuz omuza, el ele çalıştığımız büyük Çekmeköy aileme çok teşekkür ediyorum” dedi.

“USTALIK DÖNEMİN DE YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR”

Poyraz; “Yüzlerce kalıcı eser kazandırdığımız ilçemiz birçok çalışması ile model oldu. İstanbul’un tarihi yerleşim yerlerinden Çekmeköy’e tercihli göç aldık. Nüfusumuz 130 bin’di, şimdi 250 bine çok yaklaştık. Bu da demek oluyor ki; ilçemizdeki refah düzeyini koruyabilmek için daha çok çalışmalıyız. Bu dönem planladığımız birçok projeyi Allah nasip ederse önümüzdeki dönem hayata geçireceğiz. Büyük Çekmeköy Ailesi ile birlikte daha yapacak çok işimiz var. Öte yandan örnek projelerle anılmaya devam edeceğiz.”

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz; “2009 yılında halkımızın karşısına projelerimizle çıktığımızda, “Bu proje kitapçığını atmayın, saklayın. 5 yıl sonra sizin karşınıza çıktığımda açın bakın ve söz verip yapmadığım bir iş varsa bana hesabını sorun” demiştim. 2014 seçimlerinde vatandaşlarımız söz verdiğimiz projeleri tamamladığımızı ve daha fazlasını yaptığımızı görünce, o seçimlerde oylarımızı katlayarak, ikinci kez belediye başkanı seçildik. Bu şehre 10 yıl hizmet etme şansı verdiği için Allah’a hamd ediyorum.”

“HALKIMIZIN DUASI İLE PROJELERİMİZ BEREKETLENDİ”

10 yıl önce bu göreve geldiklerinde Çekmeköy’ün şehircilik anlamında temellerini attıklarını ifade eden Poyraz; “Bu temel ne kadar sağlam olursa, Çekmeköy’ün geleceğinin de o kadar sağlam olacağının bilincindeydik. Bu nedenle bu şehri planlarken 100 yıl sonrasını düşünerek hareket ettik. Ulaşım, eğitim, sağlık, kültür sanat, alt yapı ve üst yapıda söz verdiğimiz çalışmaları tamamladık. Biz hizmet ettikçe vatandaşlarımızın duasını aldık ve işlerimiz kolaylaştı, çalışmalarımız bereketlendi. İşin başında yapmazlar dedikleri şeyleri yaptık, hatta ilk zamanlar bizim bile hayal etmediğimiz işleri zaman içinde projelendirerek hayata geçirdik” dedi.

“MAHALLERİMİZE NOKTA ATIŞI HİZMETLER GÖTÜRÜYORUZ”

Başkan Poyraz, “Her gün mahallelerimizde en az 10 bin adım atıyor, esnafımızla hasbihal ediyorum. Her hafta en az 6 ev ziyareti yapıyor, öğle namazlarımı farklı mahallelerin camilerinde kılıyor, okulların bayrak törenlerine katılıyorum. Belediyedeki tüm müdürlerimizin sorumlu oldukları bir mahalle var. Her hafta o mahalleyi dolaşmak zorundalar. Biz vatandaşlarımızla sohbet ederken aslında onların beklentilerini varsa şikâyetlerini anlamış oluyoruz. O görüşmelerin ardından alınan notlar, belediyede projelendiriliyor. Böylece mahallelerimize nokta atışı hizmetler götürmüş oluyoruz.”

ÇEKMEKÖY KÜLTÜR VE SANAT FAALİYETLERİNDE ÖRNEK PROJELERE İMZA ATTI

Klasik belediyecilik faaliyetlerinin yanında, Çekmeköy Belediyesi kültürel ve sosyal etkinliklerde de önemli projelere imza attı.  Çekmeköy Belediyesi, Bilim Olimpiyatları ve Uluslararası Kısa Film Yarışmaları gibi projeler ile Çekmeköy’ün adını uluslararası platformlara taşıdı. Bu projelerlerin yanı sıra bu alanda hayata geçen kültür-sanat projeleri medyada geniş yer buldu.

EĞİTİME DEV YATIRIMLAR YAPILDI

Çekmeköy Belediyesi, ilçe sakinlerinin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına çözümler üretirken, bir yandan da eğitim ve öğretim konusu üzerinde de titizlikle durarak eğitim alanında dev yatırımlar yaptı. Çekmeköy ilçesinde ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere toplamda 10’dan fazla okul, eğitim ve öğretime kazandırıldı. Öte yandan, yeni okulların yapılması ve var olan okulların ihtiyaç duyduğu tadilat çalışmalarının yerine getirilmesinin yanı sıra, öğrencilerin hijyenik bir ortamda eğitim hayatını sürdürmelerine de büyük önem veren Çekmeköy Belediyesi okulların pırıl pırıl olması için de çalışmalarını sürdürüyor.

ÇEKMEKÖY’DE SAĞLIĞA DEV YATIRIMLAR SÜRÜYOR

Sağlıklı ve mutlu bir Çekmeköy hedefine ulaşmak için sağlık alanındaki yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Öte yandan Çekmeköy Devlet Hastanesi çalışmalar tamamlandığında Çekmeköy’e yakışır modern bir hastan olacak. Alemdağ Mahallesi’nde açılacak 170 yataklı hastanede; acil servis, poliklinikler, laboratuvarlar, yeni doğan üniteleri, radyoloji ve daha birçok birim yer alacak.

GERÇEKLEŞEN SAĞLIK YATIRIMLARI

*AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ (SOĞUKPINAR MAHALLESİ)

*ALEMDAĞ KADIN VE AİLE DANIŞMA MERKEZİ

*ÇAMLIK MAHALLESİ 10 NOLU AİLE SAĞLIK MERKEZİ (ŞAHİNBEY CADDESİ)

*DR. SAFİYE ALİ AİLE SAĞLIK MERKEZİ (ÇAMLIK MAHALLESİ)

*ERENKÖY RUH VE SİNİR HASTALIKLAR ÇEKMEKÖY POLİKLİNİĞİ

*HAMİDİYE AİLE SAĞLIK MERKEZİ

*HASTA NAKİL AMBULANSI

*ÖMERLİ AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ (ÖMERLİ MAH.)

*SARUHAN KAMBUR AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ (EKŞİOĞLU MAH.)

*SERVET EKŞİ AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ (KİRAZLIDERE MAHALLESİ)

*TAŞDELEN AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ

*TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ (MERKEZ MAHALLESİ)

*VETERİNERLİK HİZMETLERİ

YEŞİL ALAN PROJELERİ

Çekmeköy Belediyesi ekiplerince sürdürülen çalışmalar kapsamında yeşil alanlarda çevre düzenleme çalışmaları, sağlıklı ve daha yeşil bir Çekmeköy için projelere uygun bir şekilde devam ediyor. Çevre düzenleme ve bakım çalışmalarını yıl boyunca sürdüren belediye ekipleri mahallelerde yer alan yeşil alanlarda çim biçme ve temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

GERÇEKLEŞEN YEŞİL ALAN PROJELERİ

*ALEMDAĞ YÜRÜYÜŞ PARKURU

*AY YILDIZLI MEYDAN PROJESİ

*CEMAL GÜNGÖR PARKI

*KENT PARK

*NİŞANTEPE SPOR PARKI

*ÖZGECAN ASLAN PARKI

*ŞEHİT BİNBAŞI ÖMER AKTUĞ PARKI

*ŞEHİT ÜSTEĞMEN ARİF KALAFAT DOĞA PARKI

*SEYİR TEPESİ ÇEKMEKULE

ULAŞIMDA TAMAMLANAN PROJELER

*Çekmeköy-Üsküdar Metro hattı

*Çekmeköy-Üsküdar ve Çekmeköy-Kadıköy dolmuş hatları

*İETT işbirliği ile otobüs hatlarının artırılması

*Kemerdere Köprülü Kavşağı

*Ömerli Giriş Kavşağı

*Serindere(Ceşan) Kavşağı

*Taşdelen Kirazlıdere Dal Çık Kavaşağı

*Şile yolunun aydınlatılması

ÜST YAPIDA TAMAMLANAN PROJELER

Kültür Merkezleri: Adnan Menderes Kültür Merkezi, Alemdağ Kültür Merkezi, Mehmet Âkif Kültür Merkezi, Turgut Özal Kültür Merkezi, 7 Tepe Sosyal Tesis (Nikâh Sarayı)

*Alemdağ Stadının Yenilenmesi

*Belediye binasının yapımı

*Güngörmüşler Konağı

*Kapalı Pazar Yeri

*İspinoz Sosyal Tesisleri

*Kapalı Pazar Yeri

*Mimar Sinan Hamamı

*Necati Alkan Spor Tesislerinin yenilenmesi

*Ömerli Görsel Sanatlar Merkezinin yenilenmesi

*Tarihi Köy Fırınları

*Uzay ve Teknoloji Merkezi

*Yüzme Havuzu Kapalı Spor Salonu,

selyus