Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 18 Kasım 2015

AK Parti’nin adayı İsmail Kahraman

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Yapılan istişareler sonucunda Sayın İsmail Kahraman’ın, AK Parti’nin Meclis Başkanı adayı olarak belirlenmesine karar verildi” dedi.

Çelik, Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından gazetecilere açıklamada İstanbul 1. Bölge Milletvekili İsmail Kahraman’ın AK Parti’nin Meclis Başkanı adayı olarak belirlenmesine karar verildiğini ifade etti.  

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun milletvekilleriyle yaptığı toplantıda TBMM Başkanlığı süreci için bir geniş istişare yapıldığını anımsatan Çelik, “Bu istişare çerçevesinde milletvekillerimizin görüşleri alındı. Herkes hür biçimde görüşünü ifade etti, bir değerlendirme yapıldı. Arkasından o oylamanın sonuçları, bugün MYK’ya getirildi. MYK’da bir değerlendirme yapıldı” diye konuştu.

“Yapılan istişareler sonucunda Sayın İsmail Kahraman’ın, AK Parti’nin Meclis Başkanı adayı olarak belirlenmesine karar verildi” diyen Çelik, şunları kaydetti:

“Bu çerçevede Sayın İsmail Kahraman’a AK Parti grubunun teveccühünü kazandığı için tebriklerimizi sunuyoruz. Grubumuzda aynı şekilde bu oylama sırasında başka arkadaşlarımıza yönelik de ilgi olmuştur. O arkadaşlarımızın isimlerini zikretmeyeceğim ama serbest değerlendirme sonucunda başka arkadaşlarımızla değerlendirmeye gitmişlerdir, onları da tebrik ediyoruz. Bunda Sayın İsmail Kahraman hem aldığı oy itibarıyla hem iç değerlendirmemiz sonucunda hem de MYK’da yapılan istişare sonucunda AK Parti’nin Meclis Başkan adayı olmuştur. Kendisine yönelen bu teveccühten dolayı kendisini tebrik ediyoruz. Bu seçimde başarılar diliyoruz.”

selyus