Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 13 Ekim 2016

AK Parti Ümraniye İlçe Teşkilatı, 118 bin üyesi ile Türkiye’ye örnek

Göreve geldikten sonra başarı çizgisini her geçen gün daha da yukarı çıkaran, Ümraniye Teşkilatlarını tüm kademelerde zinde ve hazır tutarak tüm Türkiye’ye örnek olmasına sebep olan AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, ilçe teşkilatı olarak 118 bin üyeye ulaştıklarını belirtti.

İstanbul’un örnek İlçe Başkanları’ndan, deneyimli siyaset adamı AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, Yeni Metropol Gazetesi’ne altı çizilecek açıklamalarda bulundu. Güçlü teşkilatından gururla bahseden Başkan Çakıroğlu, 15 Temmuz gecesi ve sonraki 27 gün boyunca 10 binlerce Ümraniye teşkilatıyla birlikte cumhurbaşkanın konutu önünde nöbet tuttu. İnanmış teşkilatları ile birlikte son nefeslerine kadar cumhurbaşkanının yanında olacaklarını da ifade eden İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, deneyimli siyaset adamı ve yerel yöneticiliğin duayenlerinden Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a maddi ve manevi desteklerinden dolayı teşekkür etti.

“15 TEMMUZ PLANLI BİR İŞGAL GİRİŞİMİDİR”

AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu; “15 Temmuz başlangıcıyla, savuşturulmasıyla, bilineniyle, bilinmeyeniyle uzun yıllar konuşulacak, hakkında yazılar yazılacak bir işgal girişimi ve milletimiz adına bir dönüm noktasıdır. O gece milletimizin rengine bürünmüş bir kısım hain, Türkiye üzerinde emelleri olan odaklar adına ülkemizi işgal etmeye çalıştılar. Aslında kamuoyunun aksine çok iyi hazırlanılmış, hangi kurum ve hangi mekânların ele geçirilmesi gerektiği planları yapılmış ve uygulamaya konulmuştur. Türkiye’nin diğer 79 ili üzerinde yüzde 100 etkisi olan İstanbul ve Ankara hedef alınmıştır. Baktığımızda Ramazan Bayramı tatilinin olduğu bir dönemde, köprüler tanklarla ve keskin nişancılarla tutulmuş, Milli İradenin tecelli merkezi TBMM bombalanmış, İstihbarat, emniyet, haberleşme, ekonomik anlamda önemli olan her kurum ele geçirilmiş veya ele geçirilmeye çalışılmıştır. Savaş uçakları havalanmış, Genel Kurmay Başkanımız ve Kuvvet Komutanları tutuklanmış, Başbakanlık ofisi ve Milletin birliğini temsil eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bulunduğu mekân bombalanmıştır. Çok ayrıntısına girmeyeceğim ama birilerinin iddia ettiği gibi plansız bir girişim değildir. Geçmişte çok daha basit argümanlarla bu ülkede defalarca darbe yapıldı.” diye konuştu. 

“HABERİ ALAN MİLYONLAR SOKAKLARA DÖKÜLDÜ. TANKLARA MEYDAN OKUDU”

Başkan Çakıroğlu, “Necip Fazıl Kısakürek’in gençlikle ilgili satırları birçoğumuza rehber olmuştur. Gençliğe hitabında ‘benim olmadığım yerde kimse yoktur şuurunda bir gençlik‘ diyordu. Bizim büyük bir tutkuyla hayallerimizi süsleyen bu şuur 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçek oldu.”

Konuşmasına devam eden Çakıroğlu, “Haberi alan milyonlar sokaklara döküldü. Tanklara meydan okudu. Kurşunlara meydan okudu. İşgal edilen tüm noktalar Milletimizin hiçbir zaman unutulmayacak bu duruşu ile temizlendi. Milyonlar şehit olmak için koştu. Görüntüde bir darbe olan ama gerçekte bir işgal olan bu kalkışma 241 vatan evladının şehit edilmesi 2194 vatan evladının vurulup gazi olmasıyla bastırıldı ve bedeli ağır bir şekilde ödendi. Rabbimden bir kez daha şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifa ve uzun ömürler diliyorum. 15 Temmuzun kahramanı milletimizdir.” dedi.

“DEMEK Kİ TEŞKİLAT MENSUBU OLMADAN OLMUYOR”

Ümraniye AK Parti Teşkilatı kanının son damlasına kadar cumhurbaşkanımızın yanındadır diyen Başkan Çakıroğlu, “15 Temmuz saat 22.30 İlçe teşkilatımızın önünde binlerce arkadaşımız toplandı. Kalabalık her dakika artarak onbinlerce kişi, yollar kapatılıp araçların geçişine izin verilmemesine rağmen Kısıklı Meydanı’na akın etti. Hep söylenir bu kadar teşkilat mensubuna ne gerek var sadece ilçe yönetimleri olsa yetmez mi diye. Bildiğiniz gibi kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan AK Parti’yi kurarken Her mahallede bir ana kademe yönetimi, bir gençlik kolları yönetimi, bir kadın kolları yönetimi olmak üzere mahalle yönetimleri, aynı şekilde ilçe, il ve genel merkez yapılanmasını öngördü. Bu şekilde sadece Ümraniye de teşkilatımızın yedek, asil, mahalle, ilçe, kadın ve gençlik yapılanmasında binin üzerinde teşkilatta görevli arkadaşımız var.” şeklinde konuştu. 

“GÜÇLÜ BİR TEŞKİLATIN ÖNEMİ BİR KEZ DAHA GÖRÜLMÜŞTÜR”

İlçe Başkanı Çakıroğlu, “15 Temmuz öncesi yapmış olduğumuz üye güncelleme çalışmaları sayesinde hem Üye sayımız 118 bine çıkarılmış hem de geçmişte mesaj yoluyla 50-60 bin kişiye ulaşırken bu sayı 15 Temmuz’da 118 bin üyemizin tamamına ulaşma imkânını bizlere vermiştir. Bu çalışma ile üyelerimize ulaşılmış ve 15 Temmuz gecesi mesajlarla doğru bilgilendirmeler ve demokrasiye sahip çıkmak için yönlendirmeler yapılmıştır. O gece ve demokrasi nöbetlerimizde milletimizin tüm fertleri gibi gençlik kollarımız, kadın kollarımız, mahalle teşkilatlarımız, yerel yönetimimiz, belediyemiz ve İlçe teşkilatımız üzerine düşeni yapmıştır.”

“ÜMRANİYE’DE 7 ŞEHİDİMİZ, 107 GAZİMİZ VAR”

Başkan Çakıroğlu, “15 Temmuz gecesi birinci köprüde 7 şehit verdik 107 gazimiz var. İlk günden itibaren gerek şehit ailelerimiz gerekse gazilerimizin hep yanlarında olduk. Onlar artık bizim ailemiz. Devletimiz onları hiçbir zaman kimseye muhtaç etmeyecek. Şehitlerimizin isimleri Ümraniye’mizde birer okula verildi. Ümraniye belediyemizin, kaymakamlığımızın maddi yardımları oldu. Devletimiz her şehit ailemize bir daire verdi.”

“BELEDİYE BAŞKANIM HASAN CAN BEYE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Teşkilatlara her zaman ağabeylik yapan Belediye Başkanı Hasan Can’ı da unutmayan Başkan Çakıroğlu, “15 Temmuz akşamı Ümraniye de yolların kapatılarak olası hainlerin geçişini engelleyen, Demokrasi nöbetleri boyunca, hem Kısıklı da hem Ümraniye 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda bütün imkânlarını seferber eden yine şehit ailelerimiz ve gazilerimizin gerek maddi gerekse manevi olarak destekleyen, her şeyden öte kararlı duruşundan dolayı Belediye Başkanım Hasan Can beye teşekkür ediyorum.” dedi. 

“BİRLİK BERABERLİĞİMİZİ KORUMAMIZ LAZIM”

İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, “Çok şey denediler, darbe girişimleri, kumpaslar, gezi olayları, 17-25 Aralık, PKK, DEAŞ, FETÖ… Bundan sonra da bu girişimlerine devam edecekler ama artık milletimizi kandıramazlar. Millet tüm kumpaslara ve zorluklara meydan okuyan kararlı bir lidere sahip. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan milletimiz ve ümmetimiz için büyük bir şanstır. Allah onu başımızdan eksik eylemesin. 15 Temmuz’da ‘Ölmek var dönmek yok‘ diyen genel başkanımız ve başbakanımız Binali Yıldırım ile ak kadrolara milletimiz güvensin bu zor günleri atlatacağız ve şer güçlerin oyunlarını bozacağız. Yapacağımız tek şey siyasi parti, mezhep, ırk farkı gözetmeksizin birliğimizi korumak. Yenikapı ruhunu yaşatmak. Bizler bunun için mücadele edeceğiz.” diyerek konuşmasını tamamladı. 

Kaynak: Yeni Metropol

selyus