Ana Sayfa YAŞAM 13 Ekim 2016

Sibel Eraslan, Âşûrâ Günü ve Ehli Beyt sevgisini anlattı

Âşûrâ Günü ve Ehli Beyt sevgisi konulu programa katılan Sibel Eraslan, “Osmanlı Ecdadımız Ehli Beyt’e çok büyük saygı göstermiş, şecerelerini tutmuştur. Hz. Hasan’ın soyundan gelenlere Şerif, Hz. Hüseyin’in soyundan gelenlere ise Seyyid denmiştir.” dedi.

Sancaktepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Mutlu Evler Merkezi “Âşûrâ Gününün Önemi ve Ehli Beyt Sevgisi” konulu program gerçekleştirdi. 11 Ekim Salı günü gerçekleşen ve Yazar Sibel Eraslan’ın konuk olduğu programda Resulullah (s.a.v) ‘in kızı Ehli Beyt’in anası Hz. Fatıma, eşi Hz. Ali (r.a.), çocukları Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin ile olan iletişimi ile ilgili örnekler verdi.

İslam’da “Aile Okulu”nun ilk örneğini Ehli Beyt vermiştir. Ehli Beyt’in Kerbela’da yaşadığı olaylardan örnekler vererek duygu dolu anlar yaşattı.

Yazar Sibel Eraslan Ehli Beyti Nuh’un Gemisi’ne benzetildiğini söyleyerek: “Osmanlı Ecdadımız Ehli Beyt’e çok büyük saygı göstermiş, şecerelerini tutmuştur. Hz. Hasan’ın soyundan gelenlere Şerif, Hz. Hüseyin’in soyundan gelenlere ise Seyyid denmiştir.” dedi.

Yoğun katılım altında gerçekleşen Programın sonunda Sibel Eraslan katılımcıların sorularını cevapladıktan sonra okuyucularına kitaplarını imzaladı.

selyus