Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 30 Mart 2022

Arzu Kepenek, “Sağlam bir aile güçlü bir kadınla mümkündür”

AK Parti Çekmeköy İlçe Kadın Kolları, “Girişimcilikte Kadın Eli” temalı bir program düzenledi. İlçe Kadın Kolları Başkanı Arzu Kepenek’in öncülüğünde düzenlenen programda “Kadın İsterse Dünyayı Değiştirir” sloganına vurgu yapıldı. Ev sahibi olarak açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Çekmeköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Arzu Kepenek, “Gelişmiş bir toplum mutlu bir aile ve sağlam bir ailede güçlü bir kadınla mümkündür” dedi.

Başkan Kepenek konuşmasının devamında şunları söyledi: “Bizler AK Parti ailesi olarak bu bilinçle kadınlarımıza yatırım yapmayı önceliğimiz haline getirdik.

Türkiye olarak AK Parti hükümetleri döneminde kadının sosyal hayattaki rolünün güçlendirilmesi için tarihi nitelikte adımlar attık.

Güçlü kadın, Güçlü aile, Güçlü toplum ilkesinden hareketle kadın ve kız çocuklarının

Eğitimi ile kadınların iş gücüne ve ekonomiye katılımını teşvik ederek bu yolda çok önemli ilerlemeler sağladık.

Hem bireysel girişimlerde hem de kooperatifler yoluyla kadınlarımıza verdiğimiz destekler bugün ekonomimize önemli girdiler sağlamaktadır.

Kadın girişimciliğinin destekleme noktasında girişimcilik eğitim programları, İş başı eğitim programları; Mesleki eğitim programları, Finansal okur yazarlığı seminerleri ve Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen projelerle kırsalda yaşayan kadınlara tarımsal üretimden girişimciliğe kadar çok farklı alanlarda eğitimler verilmiştir.

Bugün burada “Kadın isterse dünyayı değiştirebilir”in bir örnek hikayesini dinleyeceğiz

KOSGEB İMES Şube Müdürü’müz Ertuğrul Çetinkaya bey bizlere yaptığı sunum için kendilerine teşekkür ederim” dedi.

selyus