Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 12 Haziran 2018

Ataş, “Gelen fırsatı doğru değerlendiremezsek 500 yıla mal olur”

Gençlere önemli açıklamalarda bulunan Ataş, “Önümüzde 24 Haziran seçimleri gibi önemli bir tarihi dönemeç daha var. Niye tarihi dönemeç? Ülkelerin toplulukları, milletleri eline geçen fırsatları eğer doğru değerlendirmezlerse, o doğru değerlendirilmeyen zamanlar ve fırsatlar bazen bir milletin 50 yılına, 100 yılına, 200 yılına, 500 yılına mal olur” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Acıbadem Mahallesinde Kadıköylü gençler ile Doğu ve Güneydoğulu kanaat önderleriyle buluştu. Ataş’a toplantıda AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Aydoğan Ahıakın, eşlik etti. AK Parti Kadıköy İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen ve yoğun katılımla gerçekleşen toplantıda bir konuşma yapan Ataş, vatan ve bayrağın öneminden bahsetti.

“BİR ÜLKEDE HUZUR OLMAZSA O ÜLKE İSTEDİĞİ KADAR ZENGİN OLSUN ONUNDA BİR KIYMETİ YOK”

Gençlere devlet olmanın öneminden bahseden Ataş, “Bir insan annesiz babasız yaşayabilir. Eşsiz çocuksuz yaşayabilir. Ama vatansız bayraksız asla yaşayamaz. Allah vatanımızı, bayrağımızı birliğimizi, beraberliğimizi korusun. Bizi birbirimize düşürmek isteyenlerin planlarını da başlarına çevirsin. Bir evde huzur yoksa istediğiniz kadar zengin olun, istediğiniz kadar varlığınız olsun hiç bir kıymeti yok. Bir ülkede huzur olmazsa o ülke istediği kadar zengin olsun onunda bir kıymeti yok. Esas olan aramızdaki muhabbetin, uhuvvetin, kardeşliğin birliğin ve beraberliğin pekişmesidir” dedi.

“HAMD OLSUN Kİ TÜRKİYE’NİN BAŞINDA RECEP TAYYİP ERDOĞAN GİBİ BİR LİDER VARDI”

Aynı gemide birlikte yolculuk yapan insanlar olduklarını ifade eden Ataş, “Eğer bu gemi batarsa hep birlikte batarız. Birileri bu gemiyi tarihimiz boyunca batırmak için ellerinden gelen gayreti göstermişler. Ama biz birliğimizi beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz süre içiresinde, işte Kurtuluş Savaşı’nda, işte Çanakkale Savaşı’nda, işte Sakarya Savaşı ve nihayet 15 Temmuz hain darbe girişimi sürecinde biz millet olma özelliğimizi keşfettiğimiz için dış güçlere Türkiye’yi teslim edememişlerdir. 15 Temmuz gecesi sayın Genel Başkanımız, cumhurbaşkanımızın çağrısı ve daveti üzerine insanlar birbirlerine Türk müsün Kürt müsün, Sünni misin Alevi misin, AK Partili misin CHP’li misin, MHP’li misin, Saadetli misin diye sormadan bayrağını alan sokağa indi. Neden? Bu ülke işkal edilmek isteniyordu! Dış güçler tarafından devletin kurumlarına sızmış olan ve maalesef planlı programlı çalışma yürüten bir terör örgütü mensuplarını tarafından bu ülke işkal edilmeye kalkışıldı. Hamd olsun ki Türkiye’nin başında Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider vardı ve o lider milletin önüne düştü ‘ben meydanlara iniyorum, milletimizi de meydanlara, sokaklara davet ediyorum’ çağrısına insanlarımız uydu. Sabaha karşı da o hain darbe girişimi püskürtüldü” diye konuştu.

“GELEN FIRSATI DOĞRU DEĞERLENDİREMEZSEK 50, 100, 200, 500 YILA MAL OLUR”

Konuşmasına devam eden Mustafa Ataş, “Önümüzde 24 Haziran seçimleri gibi önemli bir tarihi dönemeç daha var. Niye tarihi dönemeç? Ülkelerin toplulukları, milletleri eline geçen fırsatları eğer doğru değerlendirmezlerse, o doğru değerlendirilmeyen zamanlar ve fırsatlar bazen bir milletin 50 yılına, 100 yılına, 200 yılına, 500 yılına mal olur. Zaman zaman gerek siyasi, gerek yönetim tarihimizi, dedelerimizi, Osmanlının yönettiği dönemi iyi irdeleyebilirsek ne demek istediğimi çok iyi anlayabilirsiniz. Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerindeki bu süreci vatandaş ve millet olarak bizim çok iyi değerlendirmemiz lazım” diyerek konuşmasını tamamladı.

selyus