Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 27 Şubat 2021

Aydoğan Ahıakın, İstanbul İl Başkanı Kabaktepe’nin hedefleri olan listesinde yerini aldı

AK Parti İstanbul 7. Olağan İl Kongresi’nde İl Başkanı seçilen Osman Nuri Kabaktepe’nin İl Yönetim Kurulu listesine giren Kadıköy önceki dönem İlçe Başkanı Avukat Aydoğan Ahıakın, birikim ve donanımıyla aranan isimler arasında yerini aldı.

15 Temmuz hain darbe girişiminde Kadıköy 15 Temmuz Platformu Başkanı olarak Kadıköy’de onurlu bir duruş sergileyerek sürekli Kadıköy teşkilatlarına destek veren Aydoğan Ahıakın, 2018 yılında AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle AK Parti Kadıköy 6. Olağan İlçe Kongresi’nde İlçe Başkanı seçildi. Ocak 2021’e kadar Kadıköy İlçe Başkanlığı görevini 3 seçim boyunca başarıyla yerine getirdi.

İstanbul’da Doğu ve Güneydoğu Sivil Toplum Kuruluşları Birlik Platformunun Kurucu Başkanıdır. Referandum çalışmalarında KADIKÖY EVET PLATFORMU Başkanlığı görevini yürüttü. Referandum sürecinde 21 İlde STK’lar, Üniversitelerde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni anlatan Ahıakın, konferanslara konuşmacı olarak katıldı. Cumhurbaşkanlığı Sistemi, Yeni ANAYASA Tartışmaları, Siyasi gündem ve hukukla alakalı Ulusal TV Programlarına hukukçu yorumcu olarak katılan Aydoğan Ahıakın, halen Diyarbakır Tanıtma ve Yardımlaşma Vakfı İstanbul Şubesi Başkanlığını yürütün Ahıakın, 2023 ve 2024 seçimlerinde hedefleri olan İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin listesinde İstanbul’da özellikle Doğu ve Güneydoğulu seçmenin gönlünü kazanacak, İstanbul’da elde edilecek başarılara katkı sunacak isimler arasında yer alıyor.

selyus