Ana Sayfa DIŞ POLİTİKA, İÇ POLİTİKA 21 Haziran 2019

Azeri gardaşlarımızı Rusya’ya satan o CHP Pazar günü seçime giriyor!

Stalin zulmünden kaçan 146 Azerbaycanlı Aydın Aras, Nehri üzerinden Boraltan Köprüsü’nü geçiyorlar ve Türkiye’ye sığınıyorlar. Bu Azerili öz gardaşlarımızı dönemin CHP hükümeti, Rusya’ya teslim ederek kurşuna dizilmelerine göz uyumuyor. O zaman ‘Hayır’ sizi Rusya’ya teslim edeceğiz diyen zihniyet Pazar günü seçime giriyor!

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) tek parti iktidarında İsmet İnönü’nün Stalin’den kaçan 146 Azeri türkünü Ruslara teslim etmesi tarihe bir kara leke olarak duruyor. 1945 yılında gelişen bu vahim olayda teslim edileceğini anlayan Azeriler, Türk askerlerinin boynuna sarılıp yalvarıyorlar, ‘Ne olur bizi teslim etmeyin. Bizi burada siz kurşuna dizin, kendi toprağımızda, kendi öz gardaşımızın, kendi bayrağımızın altında bizi öldürün’ diyorlar.

70 Yıl önceki CHP neyse bugünkü CHP’de odur. 80 yıl önceki CHP neyse bugünkü CHP’de odur. 70 yıl önceki İslam ve Türk düşmanı İnönü nasıl Azeri kardeşlerimizi Rusya’ya teslim edip kurşuna dizilmelerine göz yumduysa, bugünkü İslam ve Türk düşmanı CHP ve onun başındaki zatta ellerine bir fırsat geçse aynı şeyi gözlerini kırpmadan yaparlar.

İşte CHP bu. İşte bu CHP Pazar günü seçime giriyor!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Tarihe kara bir leke olarak kalan o vahim olayı anlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunları söylemişti: ”1945’te, 146 Azerbaycanlı Aydın Stalin zulmünden kaçıyor. Aras Nehri üzerinden Boraltan Köprüsü’nü geçiyorlar ve Türkiye’ye sığınıyorlar. Azeriler öz gardaşlarının yurduna gelip, öz gardaşlarıyla kucaklaşıyor. Stalin, Türkiye’den bu Azeriler’in derhal iade edilmesini istiyor. Dönemin CHP hükümeti, Aras Nehri’nin kenarındaki sınırdaki karakola telgraf çekiyor, İnönü iş başında o zaman, ve mültecilerin iade işleminin gerçekleştirilmesini istiyor. Karakol komutanı gözlerine inanamıyor, kulaklarına inanamıyor. Emri defalarca teyit ettiriyor. Ancak Ankara’dan, CHP hükümetinden kesin ve net emir geliyor, ‘Azerileri teslim edin’. Durumu anlayan Azeriler, Türk askerlerinin boynuna sarılıp yalvarıyorlar, ‘Ne olur bizi teslim etmeyin. Bizi burada siz kurşuna dizin, kendi toprağımızda, kendi öz gardaşımızın, kendi bayrağımızın altında bizi öldürün’ diyorlar. Ancak Ankara’dan gelen emir net… Boraltan Köprüsü’nü geçen Azeriler, köprünün hemen karşısında Türk askerlerinin, Türk subaylarının gözleri önünde elleri bağlanmış olarak infaz ediliyor. Karakol komutanının bu elim manzara sonrasında intihar ederek canına kıydığı söyleniyor. Bu acı hadiseden geriye çok ama çok acı bir ağıdın dizeleri kalıyor.”

BORALTAN KÖPRÜSÜ SÖZLERİ

Boraltan bir köprü,

aşar geçer Aras’ı,

yuğsan aras suyuyla,

çıkmaz yüzün karası.

 

karası, karası,

merhamet fukarası,

karası, karası,

merhamet fukarası.

 

düşman bekler karşıda,

önüne kattı beni,

can alınan çarşıda,

kardeşim sattı beni.

 

dönüp seslendim geri,

merhametsiz birine,

beni siz vursaydınız,

şu gavurun yerine.

Ağıt Şiir: Murat Ümit Darga

selyus