Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 9 Ekim 2022

Balıkesirliler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bağrına bastı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuvayı Milliye Meydanı’nda düzenlenen “Balıkesir OSB, Çamlık Millet Bahçesi, Ardıçtepe Barajı ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni”ne katıldı. Balıkesirlilerin sevgi seliyle karşıladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı da makamında ziyaret etti.

Balıkesirlilerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan “Eskiler iki gönül bir olunca samanlık seyran olur diyor. Biz de milletimizle bir olduğumuzda dünyanın yükü omuzlarımıza binse şikâyet etmiyoruz. Yedi düvel karşımıza dikilse de eyvallah etmiyoruz. Balıkesir yanımızda olduğu müddetçe aşamayacağımız engel yoktur” dedi.

“BALIKESİR GÜMBÜR GÜMBÜR 2023’E YÜRÜYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şöyle konuştu:

“Türküde ne diyor; karanfil oylum oylum, geliyor selvi boylum, geç buradan şen olur benim gönlüm. Biz de gönlümüzü şen etmek için Balıkesir’deyiz. Maşallah karşımdaki topluluğa bakıyorum, bu ne muhteşem bir katılım. Balıkesir bugün bir başka. Gümbür gümbür nereye yürüyor 2023’e yürüyor. Rabbim, eliniz, diliniz dert görmesin diyorum ve dua ediyorum. Sandıkları patlatmaya hazır mıyız? Cumhur İttifakı’yla geleceğe yürümeye var mıyız?

20 YILDA 50 MİLYAR YATIRIM

Toplam yatırım bedeli 10.8 milyar lirayı bulan, güncellenmiş harcama tutarıyla da 37,5 milyar lirayı geçen 357 ayrı yatırım kaleminin toplu açılışını yapıyoruz. Balıkesir’e yakışır. Açılışını yapacağımız yatırımları özetlemeye her zaman olduğu gibi yola çıkarken ne dedik, eğitim, sağlık, adalet, emniyet. Bu ana başlıkları ulaşım, enerji, tarım, dış politikayla güçlendirdik. Türkiye’yi 20 yılda bu 4 temel direk üzerinde yükselterek buralara geldik. Eğitimle başlıyoruz dedim. Tüm bu yatırımların şehrimize hayırlı bereketli olmasını diliyorum. Balıkesir’imizin nereden nereye geldiğini ifade edebilmek için son 20 yılda şehrimize kazandırdığımız eserleri sizlere hatırlatmak istiyorum. 20 yılda 50 milyar lira tutarında yatırım yaptık.

TOKİ’YE 42 BİN BAŞVURU YAPILDI

Biz vatandaşımızı sokakta bırakmadık. TOKİ kanalıyla Balıkesir’de 11 bin 814 konut projesini hayata geçirdik. İlk evim, ilk iş yerim projesine Balıkesirliler tarafından 42 bin başvuru yapıldı. İstanbul-İzmir Otoyolu’nun 106 kilometrelik kesimi Balıkesir’den geçiyor. Balıkesir’de 2 tane havalimanımız var. Kocaseyit Havalimanı’na 3 milyon, Balıkesir Havalimanı’na ise 1 milyon yolcu kapasiteli terminal binası yaptık.

BALIKESİR BAŞIMIZIN ÜZERİNDE

Bu seçimlerin başlığı Türkiye Yüzyılı. Türkiye Yüzyılı için mücadele edenleri de biliyorsunuz. Balıkesir’in tercihi ne olursa olsun başımızın üzerindedir. İnsanlarımızın refah düzeyinde yaşanan kayıpları en iyi biz biliyoruz, telafi edecek tedbirleri de biz alıyoruz. Ülkemizin ve milletimizin hiçbir meselesinde olmadığı gibi hayat pahalılığı hususunda da gözümüzü gerçeklere kapatmadık. Erdemden yoksun belli kesimler tamamen milletimizi karamsarlığa sürükleme gayesiyle ortalığı yaygaraya vermeye çalışıyor. Birileri de puslu havayı fırsat bilerek devleti ve milleti soyma peşine düşüyor. Yaygaracı ve fırsatçılara meydanı bırakmadık, bırakmayız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törenin ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.

selyus