Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 24 Ağustos 2016

Başbakan Yıldırım, PYD-YPG Fırat’ın batısına varlık göstermeyecekler”

PYD-YPG unsurları Fırat’ın batısında varlık gösteremeyecekler diyerek konuşmasını Suriye sınırındaki gelişmelere çeken Başbakan Yıldırım, “O da PYD unsurlarının asla Fırat’ın batısına yayılmamaları ve burada herhangi bir faaliyet içerisine girmemeleri yönündedir. Bugünkü toplantımızda bu konuyu da değerlendirdik. Burada Amerika Birleşik Devletleri’nin bu konudaki kararlılığını bir kez daha gördük ve hiçbir şekilde PYD-YPG unsurları Fırat’ın batısında varlık gösteremeyecekler”

Türkiye’ye gelen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Ankara’da bir diz görüşmeler yaptı. Önce TBMM Başkanı İsmail Kahraman’la görüşen ve bu görüşmeden önce Gazi Meclisi gezen Biden, gördükleri karşısında şaşkın olduğunu dile getirdi.

 Daha sonra Başbakan Yıldırım ile buluşan Joe Biden ile birlikte ortak basın toplantısı düzenlediler. Burada bir konuşma yapan Başbakan Binali Yıldırım, Fetullah Gülen’in iade sürecine ilişkin “Bizim buradaki en büyük beklentimiz, bütün bu hukuki süreçlerin zaman kaybetmeden yürümesi ve burada milletimizin beklentisi olan sonucun ortaya çıkmasıdır” dedi.

“PYD-YPG UNSURLARI FIRAT’IN BATISINA VARLIK GÖSTERMEYECEKLER”

PYD-YPG unsurları Fırat’ın batısında varlık gösteremeyecekler diyerek konuşmasını Suriye sınırındaki gelişmelere çeken Başbakan Yıldırım, “O da PYD unsurlarının asla Fırat’ın batısına yayılmamaları ve burada herhangi bir faaliyet içerisine girmemeleri yönündedir. Bugünkü toplantımızda bu konuyu da değerlendirdik. Burada Amerika Birleşik Devletleri’nin bu konudaki kararlılığını bir kez daha gördük ve hiçbir şekilde PYD-YPG unsurları Fırat’ın batısında varlık gösteremeyecekler. Bu konudaki hassasiyetlerini bir kez daha teyid ettik. Bunun için de teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Türkiye’nin PYD ve YPG için yaklaşımını aktaran Yıldırım, şunları kaydetti:

“Biz biliyoruz ki bunlar PKK ile iç içeler ve PKK ile birlikte çalışıyorlar. Her ne kadar DEAŞ için bunlar yardımcı oluyor gibi gözüküyorsa Amerika Birleşik Devletleri bilmelidir ki günün sonunda bir terör örgütüyle başka bir terör örgütünü belki alt edebilirsiniz ama ondan sonra elinizde kalan o terör örgütünü nasıl alt edeceğiniz başka bir soru olarak önünüze gelecektir. O yüzden tehlikenin büyümemesi bakımından YPG ve PYD’ye de bakış açısını tekrar gözden geçirme ihtiyacı olduğunu ifade etmek isterim.”

selyus