Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 26 Ağustos 2016

Başbakan Yıldırım, “Terör örgütlerinin tümüne topyekun savaş açtık”

Başbakan Binali Yıldırım, Cizre Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bomba yüklü kamyonla düzenlenen terör saldırısında şehit olan polislere Allah’tan rahmet dileyerek, “Hiçbir terör örgütü Türkiye Cumhuriyeti’ni esir alamaz. Milletimiz şunu anlasın ve bilsin ki bu terör örgütlerinin tümüne topyekun savaş açtık” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov’u kabul etti. Binali Yıldırım burada Borisov ile yaptığı görüşmenin ardından Şırnak’ın Cizre ilçesinde Çevik Kuvvet Müdürlüğü’ne bomba yüklü kamyonla düzenlenen terör saldırısıyla ilgili açıklama yaptı.

“TOPYEKUN SAVAŞ AÇTIK”

Yıldırım, teröre topyekun savaş açtıklarını belirterek, “Cizre polis merkezine alçak PKK terör örgütünün kalleş saldırısı sonucu hayatını kaybeden 11 şehidimiz, polis kardeşimiz var. Yaralılarımızı var, onlara da acil şifalar diliyorum. Terör örgütü ne yaparsa yapsın şehitlerimizi bağrımıza basacağız. Kalleş terör örgütünü sevindirmeyeceğiz. Hiçbir terör örgütü Türkiye Cumhuriyeti’ni esir alamaz. Milletimiz şunu anlasın ve bilsin ki bu terör örgütlerinin tümüne top yekun savaş açtık” dedi.

“BU ALÇAKLARA HER TÜRLÜ HAK ETTİKLERİ CEVABI VERECEĞİZ”

Başbakan Yıldırım, “Kurtuluş Savaşı’nda Gazi’nin dediği gibi ‘Ya istiklal ya ölüm’. 79 milyonun kardeşliğine kast eden bu alçaklara her türlü hak ettikleri cevabı vereceğiz. Milletimizin geleceği için ülkemizin refahı için 2023 hedeflerimiz için yılmadan çalışacağız. Yeni projeleri hayata geçireceğiz. Bu terör örgütünü de çökerteceğiz. Yapacakları hiç bir alçak girişim bizim kardeşliğimizi birliğimizi bozmayacak bu mücadele de asla bizi yıldırmayacaktır” diye konuştu.

selyus