Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 16 Ocak 2019

Başkan Erdoğan, ”Cinsini cibilliyetini bilmeyenler bu işten anlamazlar”

Başkan Erdoğan, “Bu topraklarda bir tarihimiz, kültürümüz var. Biz oralardan buralara geldik ama bu tarih bilmezler, geçmişini bilmezler, cinsini cibilliyetini bilmeyenler bu işten anlamazlar, bunun kadrini kıymetini de bilmezler” dedi. 

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısı’na katıldı. Burada iç ve dış politikayla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, CHP’nin cibilliyeti ile ilgili altı çizilecek konuşma yaptı.

” BİZ 20 MİLYON KİLOMETRE KARE TOPRAKLARDAN KÜÇÜLE KÜÇÜLE 780 BİN KİLOMETRE KAREYE GELMEDİK Mİ? “

Türkiye’nin çevresiyle olan ilişkilerindeki yanlış algıların yalnızca belli ülkelere mahsus olmadığını belirten Erdoğan, “Bize ‘Suriye’de niye varsınız’ diyenler oluyor Bay Kemal gibi. Bize ‘Irak’la niye ilgileniyorsunuz’ diyenler oluyor Bay Kemal gibi. Bize ‘Kudüs konusunda niye bu kadar hassasiyet gösteriyorsunuz’ diyenler oluyor Bay Kemal gibi. Bize ‘Libya’nın sizinle ne ilgisi var’ diyenler oluyor Bay Kemal gibi. Bize ‘Kafkasya’nın, Balkanlar’ın, Karadeniz havzasının, Akdeniz havzasının kuzeyi ve daha aşağısıyla Afrika’nın, Güney Asya’nın sizinle ne alakası bulunuyor’ diyenler oluyor Bay Kemal gibi. Utanmasalar ata yurdumuz ‘Orta Asya ile Türkistan’la niye bu kadar ilgileniyorsunuz’ diyecekler hatta bunu söyleyenler de var.

Halbuki biz tarihimiz, kültürümüz, medeniyetimiz ve gönlümüzle tüm bu coğrafyalarda iç içeyiz. Biz 20 milyon kilometre kare topraklardan küçüle küçüle 780 bin kilometre kareye gelmedik mi? Bu topraklarda bir tarihimiz, kültürümüz var. Biz oralardan buralara geldik ama bu tarih bilmezler, geçmişini bilmezler, cinsini cibilliyetini bilmeyenler bu işten anlamazlar, bunun kadrini kıymetini de bilmezler. Biz insani zenginliği itibarıyla bu coğrafyaları yüreğimizde, kalbimizde yaşatıyoruz. Daha önemlisi Anadolu’nun asırlara sari insani zenginliği itibarıyla biz bu coğrafyaları yüreğimizde, kalbimizde yaşatıyoruz” diye konuştu.

selyus