Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 25 Eylül 2019

Binali Yıldırım’a önemli görev

ABD dönüşünde Binali Yıldırım’ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağını ve bu bilginin kesin olduğunu belirten Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas ayrıca, “Kabinede de önemli değişiklikler olacak.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul Salonu’nda, BM 74’üncü Genel Kurulu Genel Görüşmelerine katılarak Genel Kurul’a hitap etti.

Genel kurul görüşmelerinde Türk heyetinin oturma düzeni ise oldukça dikkat çekiciydi.

Kabinede herhangi bir görevi olmamasına karşın eski Başbakan Binali Yıldırım’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hemen yanında oturduğu gözlendi.

Cumhurbaşkanı’nın ABD ziyaretinde kendisine eşlik eden Binali Yıldırım hakkındaki önemli gelişmeleri ise iktidara en yakın gazetecilerden Mehmet Barlas açıkladı.

Binali Yıldırım Kanada’daydı Kanada’dan Birleşmiş Milletler’e gelmiş.

Türkiye’nin iç politikasına ilişkin geleceğe yönelik bir bilgi vereyim size; Binali Yıldırım Cumhurbaşkanı Erdoğan döndükten sonra Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak, bu kesin.

Bilgi olarak veriyorum bunu spekülasyon değil, spekülasyona dönük bir bilgi daha vereyim, hep bekleniyor Bakanlar Kurulu değişecek mi değişmeyecek mi? Binali Yıldırım Cumhurbaşkanı Yardımcısı olduktan, fiili başbakan olduktan sonra galiba bakanlıklar da ikiye bölünecek.

Özellikle iki tane bakanlığın olduğu tek bakanlık ikiye ayrılacak, mesela Hazine ve Maliye, mesela kültür ve bilmem ne… Ve yatırım bakanlıklarının hepsi Binali Yıldırım’a bağlanacak.” Süper Haber

selyus