Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 17 Aralık 2021

Büyükçekmece AK Kadınlardan kadınların haklarına yönelik sempozyum

Türk Kadını’na Seçme ve Seçilme Hakkı verilmesinin 87. Yıldönümü nedeniyle AK Parti Büyükçekmece İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, hanımları biraraya getirdi. İlçe Kadın Kolları Seçim İşleri Başkanı Seray Çağlar’ın açılış sunumuyla başlayan programda İlçe Kadın Kolları Başkanı Sibel Yağmur misafirlere kısa bir selamlama konuşması yaparak, toplantıya katılanlara teşekkür etti.

AK Parti Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi Zerrin Çağlar da Türk Kadını’na Avrupa’dan çok önce 1934 yılında Seçme ve Seçilme Hakkı tanındığını, TBMM çatısı altında ve kamusal alan sorununun 2013 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan düzenlemelerle siyasette pozitif ayrımcılığın önünün açıldığını dile getirdi.

AK Parti Büyükçekmece İlçe Kadın Kolları’nın organizasyonuyla ‘Türk Hukuku ve Uluslararası Antlaşmalarda Kadın Hakları’ konulu sempozyumda Avukat Tolga Cangüloğlu’nun hukuki bilgilendirmesini dinlediler.

Kadın hakları, Medeni Kanun ve İstanbul Sözleşmesinden Türkiye’nin çıkma nedenleri hakkında bilgi veren Avukat Cangüloğlu, İçişleri Bakanlığının kadını şiddetten korumaya yönelik olarak KADES uygulaması ve kadınların haklarına yönelik bilgi verdi. Soru-cevap şeklinde geçen program sonunda AĶ Parti Büyükçekmece Kadın Kolları Başkanı Sibel Yağmur, Avukat Tolga Cangüloğlu’na çiçek takdim ederek teşekkür etti.

selyus