Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 14 Ekim 2017

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çanakkale belediye başkanı ciddi bir terbiyesizlik yaptı”

Çanakkale Belediye Başkanının ciddi bir terbiyesizlik yaptığını da ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Belediye Meclis üyesine ‘sesini kes’, ‘çık’, ‘konuşma’, sen bunu nasıl dersin. Sen bunu mu yaptın, 18 Mart geliyor. Bak şimdiden ben de talimatı verdim, bu Belediye Başkanını 18 Mart’ta, Çanakkale törenlerinde konuşturtmayacaksınız.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genel Merkez’de düzenlenen 118. genişletilmiş il başkanları toplantısında konuştu.

“ÇANAKKALE TÖRENLERİNDE KONUŞTURTMAYACAKSINIZ”

Genişletilmiş İl Başkanları konuşmasında Çanakkale Belediye Başkanının ciddi bir terbiyesizlik yaptığını da ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

“Orada bizim meclis üyemize konuşması esnasında, bir bayan, bayan… Hani bunlar kadın hakları savunucusuydu, hani bunların kadınlara saygısı vardı ve seçilmiş bir Belediye Meclis üyesine ‘sesini kes’, ‘çık’, ‘konuşma’, sen bunu nasıl dersin. Sen bunu mu yaptın, 18 Mart geliyor. Bak şimdiden ben de talimatı verdim, bu Belediye Başkanını 18 Mart’ta, Çanakkale törenlerinde konuşturtmayacaksınız. Çünkü oradaki düzenlemenin faili hükümettir, validir. Dolayısıyla onun orada konuşma hakkı bir lütuftur. Dolayısıyla bu, seçilmişler için de böyle bir adımı attı, seçilmişe saygısızlık yaptı. Bunun hesabını verecek.

“KİM BİR KÖTÜLÜK YAPARSA, ‘DAK’ EDERSE, ONA DA ‘DUK’ EDİLİR”

Öyle havaalanına gelip bizi karşılayacak. Gelme karşılama bizi. Önce demokrasi terbiyesini bilmen lazım. Kalkıp da bir hanımefendiye sen bu şekilde saygısızlık yaparsan, onun sözünü kesersen, onu salondan kovarsan, kusura bakma biz de sizi kovulması gereken yerden kovarız. 15 Temmuz’da şehitlerimize, güvenlik güçlerimize, hakim ve savcılarımıza dil uzatan milletvekillerine, ezan ve Kur’an başta olmak üzere değerlerimize dil uzatan partilisine, velhasıl milletin bizatihi kendisine saldıran hiç kimseye toz kondurmayan bu zatın ana muhalefetin başında bulunması, ülkemizin en büyük talihsizliğidir. Ne oldu? Belediye Başkanı için bir söz söyledi mi? Bir gün, iki gün, üç gün bekledim, baktım ki ses çıkmıyor, dedim ben hafta sonuna bu işi bırakayım. Men dakka dukka. Kim bir kötülük yaparsa, ‘dak’ ederse, ona da ‘duk’ edilir. Sessiz kalamayız. Bir yanağa vuracaksın, ondan sonra öbür yanağı da uzat ona da vur. Bizde böyle bir kültür yok. Vurdun, bedelini ödeyeceksin.”

selyus