Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 13 Mart 2017

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hollanda’ya diplomatik yaptırımlar uygulanacak”

Hollanda’nın kuru özrünü kabul etmeyeceklerini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Diplomatik açıdan yaptırımlarımız nelerse bunları yapacağız” dedi. Erdoğan, AİHM dahil ilgili kurumlara başvurulacağını da açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATV-A Haber ortak yayınında açıklamalarda bulundu. Türk bakanlara yönelik antidemokratik ve çirkin uygulamaların hesabının Hollanda’dan sorulacağını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kuru kuruya özrün kabul edilmeyeceğini belirterek, “Diplomatik açıdan yaptırımlarımız nelerse bunları yapacağız” dedi. Almanya Şansölyesi Merkel’in Hollanda’nın yanında olduğunu belirttiğini kaydeden Erdoğan, “Sana yazıklar olsun. Demek ki sen de aynı kafadasın” dedi. Bu yasaklarla ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de dahil ilgili yerlerin tamamına başvuru yapılacağını belirten Erdoğan, çıkacak sonuçları tahmin ettiklerini ama gerekli prosedürün tamamlanması için bu başvuruların yapılacağını kaydetti.

Erdoğan, tüm bu çirkinliklerin altındaki sebebin Türkiye’nin büyümesi olduğunu kaydederek, “Türkiye güçlenen bir ülke, onları da çıldırtan bu zaten” diye konuştu.

İlginizi çekebilir

Korsan gruba polis müdahalesi

Korsan gruba polis müdahalesi

selyus