Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 20 Ağustos 2017

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da teklersek Türkiye’de tökezleriz”

İstanbul’un kendileri için en büyük enerji ve moral kaynağı olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Unutmayınız, İstanbul’da teklersek Türkiye’de tökezleriz. İstanbul’da metal yorgunluğu olursa Türkiye’de paslanırız.”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı.

Türkiye’de siyaset yapmanın, bu yolla iktidara gelmenin ve başarılı olmanın ilk şartının, ‘İstanbul’da güçlü bir şekilde var olmak’ olduğunu belirten ve “İstanbul’da yoksanız, ülkenin kalanında ne yaparsanız yapın başarıya ulaşamazsınız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi siyasi seyrinde İstanbul’un adeta amiral gemisi mahiyetinde bir öneme sahip olduğunu söyledi.

“İSTANBUL’DA TEKLERSEK TÜRKİYE’DE TÖKEZLERİZ”

1970’li yıllardan itibaren siyasetin her kademesinde bulunduğunu ve 1994 yılında ilk büyük başarısını İstanbul’da aldıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükûmette, AK Parti Genel Merkezinde, belediye ve parti teşkilatlarında pek çok kişi ile yol arkadaşlığının İstanbul’da ve o yıllarda başladığını hatırlattı.

Sorumluluklarının tüm Türkiye’yi, tüm bölgeyi ve tüm dünyayı içine alacak şekilde genişlerken, İstanbul’un kendileri için en büyük enerji ve moral kaynağı olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Unutmayınız, İstanbul’da teklersek Türkiye’de tökezleriz. İstanbul’da metal yorgunluğu olursa Türkiye’de paslanırız. Buna karşılık İstanbul’da kıpırdanırsak Türkiye’de şahlanırız. İstanbul’u sağlam tutarsak, Allah’ın izniyle Türkiye’de de dünyada da bizi yıkacak bir güç tanımıyoruz” diye konuştu.

“İSTANBUL’UN BÜYÜKLÜĞÜNÜ ANLAMAYAN HİÇ KİMSE İSTANBUL’A VE AK PARTİ’YE HİZMET EDEMEZ”

81 ildeki teşkilatlarının tamamının önemli; ancak İstanbul’un daha da önemli olduğuna işaret ederek, Avrupa Birliği üyesi 28 ülkenin 20’sinden daha büyük, tarihî ve coğrafi konumuyla benzersiz bir şehir olan İstanbul’un, sadece Türkiye değil bölge ve dünya için de önemli olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’un büyüklüğünü anlamayan hiç kimse İstanbul’a ve AK Parti’ye hizmet edemez. İstanbul’u büyük bir aşkla, tutkuyla, heyecanla sevmeyen hiç kimse bu şehre ve partimize gereken katkıyı sağlayamaz” dedi.

“BU ŞEHRE VE İNSANLARINA KENDİMİZİ SEVDİRİRSEK, İSTANBUL BİZİ BAŞINDA TAŞIR, SIRTINDA TAŞIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında “İster siyaset yapalım ister ticaret, ister sanat-edebiyatla uğraşalım ister sporla hiç fark etmez, bu şehrin hakkını vermek zorundayız. Eğer yaptığımız işi, verdiğimiz mücadeleyi bu şehre uygun şekilde yürütmezsek hedeflerimize ulaşamayız. Şu gerçeği asla unutmayalım: Çalışmamızla, sevgimizle, fedakârlığımızla bu şehre ve insanlarına kendimizi sevdirirsek, İstanbul bizi başında taşır, sırtında taşır” değerlendirmesinde bulundu.

“BU HAREKET ALIŞILMIŞ BİR SİYASİ PARTİ HAREKETİ DEĞİLDİR, BU BİR DAVADIR”

Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde parti olarak yüzde 48 oy aldıklarını, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasında yüzde 48,65 ‘evet’ oyu çıktığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul, Türkiye ortalamasının altına düşmemeli, onun üstünde olmalı. Üstünde olduğu anda birçok şey değişir. Öyleyse bir yerde yanlışımız var, bir yerde eksiğimiz var. Eğer metal yorgunluğu diyorsak, burayı şöyle oturup değerlendireceğiz, kimse bundan üzülmeyecek. Çünkü bu hareket alışılmış bir siyasi parti hareketi değildir, bu bir davadır, buna böyle bakacağız” şeklinde konuştu.

“ALLAH AŞKINA SORUYORUM SİZLERE; BİZE KİBİR YAKIŞIR MI?”

İstanbul’a ihtiyacı olduklarını, diğer alternatiflere bakıldığında İstanbul’un kendilerine ihtiyacı olduğunu gördüklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, partililere, ‘şehrin en kılcal damarlarına kadar girerek ayak basmadık yer, eline ve gönlüne dokunmadık insan bırakmama’ tavsiyesinde bulundu ve ekledi: “Allah aşkına soruyorum sizlere; bize kibir yakışır mı? Bize gurur yakışır mı? Gurur Allah’a yakışır bize değil, o onun. Bize ne oluyor ki afra tafra yapıyoruz? Bize ne oluyor ki koltuklardan güç almanın gayreti içerisine giriyoruz? İdeal siyasetçi oturduğu koltuktan güç alan değildir oraya güç katandır; bunu böyle bilmemiz lazım. Bunu başardığımız anda bu milletin bize nasıl güç katacağını çok daha farklı göreceğiz. Çünkü biz tevazuda toprak gibi olmaya mecburuz.”

“ÜYE SAYISINI İKİYE ÇIKARIN VE ÇALINMADIK KAPI BIRAKMAYIN”

2019 seçimlerine kadar yapılacak çalışmalarda AK Parti’nin İstanbul’daki oy oranının Türkiye ortalamasının üstüne çıkmasının şart olduğunu vurgulayan ve İstanbul’un Türkiye ortalamasının altında kalmasının verdiği mesajın çok doğru okunması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, partilerinin il yetkililerine üye sayısını ikiye çıkarmayı ve çalınmadık kapı bırakmamayı salık verdi.

selyus