Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 9 Eylül 2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Memurları atma yarışına girmeyin”

Valilere şu tavsiyelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizlerden memurları açığa alma noktasında bir yarışa girmenizi istemiyorum, sadece adil davranmanızı istiyorum” dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 81 ilin valisini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Valilere çok önemli açıklamalar yapan ve zaman zaman da görevleriyle ilgili uyaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizlerden memurları açığa alma noktasında bir yarışa girmenizi istemiyorum, sadece adil davranmanızı istiyorum.” dedi.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ ve PKK terör örgütleriyle mücadelede bu örgütlerin kamu görevlileri içindeki uzantılarının tasfiyesinin önemine değinerek, ilan edilen olağanüstü hâl çerçevesinde FETÖ ile mücadelede hızla adımlar atıldığını, aynı süreci PKK terör örgütünün kamu kuruluşları içindeki destekçileriyle ilgili de yürütmeye başladıklarını belirtti.

Valilerden illerde bu konu ile ilgili kararlı ve dikkatli çalışmalar yapmalarını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, valilere şu tavsiyelerde bulundu: “Sizlerden memurları açığa alma noktasında bir yarışa girmenizi istemiyorum, sadece adil davranmanızı istiyorum. Çünkü bizim değerlerimizde zulüm yoktur, adil davranalım, zulüm edenleri yerinden alalım, çünkü onları yerinden almaktır zaten adil davranmak, almazsak zulme devam olur. Ne tek bir terör örgütü mensubunun devlet içinde kalmasına, ne de tek bir mazlumun zarar görmesine izin vermeyecek bir hassasiyetle çalışmalarınızı yürütmek mecburiyetindesiniz. Devlet içinde bıraktığınız her bir terör örgütü mensubundan dolayı da, özensizlikten dolayı zarar gören her bir mazlumdan dolayı da çok büyük vebal altında kalacağınızı bilmelisiniz. Devletin devlet gibi davranmadığı yerde, meydan terör örgütü mensuplarına kalır, onun için meydanı boş bırakmayacağız.”

selyus