Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 9 Eylül 2016

PKK ile FETÖ’nün, DAEŞ ile DHKP-C’nin bizim nezdimizde bir farkı yoktur

PKK ile FETÖ’nün, DAEŞ ile DHKP-C’nin bizim nezdimizde bir farkı yoktur. Hepsi de ülkemizin düşmanıdır, milletimizin düşmanıdır, bayrağımızın düşmanıdır, vatanımızın düşmanıdır, devletimizin düşmanıdır. İşte bunları 15 Temmuz’dan sonra çok daha açık ve net gördük yaşadık.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 81 ilin valisini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Valilere çok önemli açıklamalar yapan ve zaman zaman da görevleriyle ilgili tavsiyelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fetullahçı Terör Örgütü’nün kanlı yüzüyle muhatap olduk. Bu terör örgütlerinin tamamı da, arka planda, Türkiye’ye karşı düşmanlık yapma konusunda ittifak hâlindedir.” dedi.  

Türkiye’nin bugün de pek çok sorunla aynı anda baş etmek mecburiyetinde olduğunu, bunların arasında terörle mücadele ile Suriye ve Irak krizlerinin bir parçası olarak ortaya çıkan sınır güvenliğinin öne çıktığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aslında bunlar, bir yönüyle de iç içe girmiş sorunlardır. Bilindiği gibi Türkiye, 1984 yılından beri bölücü terör örgütü PKK’yla mücadele ediyor. Aynı şekilde, 1980 öncesi dönemin kötü bir mirası olarak günümüzde de etkinliğini sürdüren DHKP-C gibi çeşitli örgütler, ciddi bir tehdit olarak varlıklarını sürdürüyor. Suriye kriziyle birlikte, dinimizi istismar ederek kendine alan açmaya çalışan DAEŞ belasıyla karşı karşıya kaldık.” Diye konuştu

“BAKIYORSUNUZ, BİR HÜCRE EVİNDE PKK’LILARLA BİRLİKTE FETÖ’CÜLER YAKALANIYOR”

Konuşmasına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son olarak da, 15 Temmuz’da, eskiden beri ülkemize ve milletimize karşı tehdit oluşturduğunu bildiğimiz Fetullahçı Terör Örgütü’nün kanlı yüzüyle muhatap olduk. Bu terör örgütlerinin tamamı da, arka planda, Türkiye’ye karşı düşmanlık yapma konusunda ittifak hâlindedir. Bakıyorsunuz, bir hücre evinde PKK’lılarla birlikte FETÖ’cüler yakalanıyor. Gaziantep’teki son canlı bomba saldırısı başta olmak üzere, pek çok eylemde DAEŞ ile PKK’nın ortak çabasını, gerisinde de FETÖ’cülerin örtülü desteğini görüyoruz. Diğer örgütler konusunda da benzer durumlar söz konusudur. Bu durum, devlet olarak bizim, tüm terör örgütleriyle aynı dikkatle ve hassasiyetle mücadele etmemizi zorunlu kılıyor. Hani diğer devletleri, “iyi terörist-kötü terörist yoktur” diye ikaz ediyoruz ya; işte ülkemizde de aynı anlayışla hareket etmemiz gerekiyor. PKK ile FETÖ’nün, DAEŞ ile DHKP-C’nin bizim nezdimizde bir farkı yoktur. Hepsi de ülkemizin düşmanıdır, milletimizin düşmanıdır, bayrağımızın düşmanıdır, vatanımızın düşmanıdır, devletimizin düşmanıdır. İşte bunları 15 Temmuz’dan sonra çok daha açık ve net gördük yaşadık. Öyleyse, hepsinin de kökünü kazıyana kadar, azimle, kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.” dedi. 

selyus