Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 26 Ekim 2015

En büyük vaadimiz güven ve istikrar

Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yöneticileriyle bir araya gelmesinin ardından İMES Sanayi Sitesi’ndeki iş yerlerini gezen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, en büyük vaatlerinin, güven, istikrar, öngörülebilirlik olduğunu belirterek, “1 Kasım’dan sonra inşallah çok güçlü şekilde istikrarı devam ettireceğiz” dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Four Points By Sheraton Hotel’de İstanbul’daki Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yöneticileriyle bir araya gelmesinin ardından İMES Sanayi Sitesi’ndeki iş yerlerini gezdi.

Başbakan Davutoğlu’na, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. E. Sedat Çakıroğlu, İMES Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akar eşlik etti.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, en büyük vaatlerinin, güven, istikrar, öngörülebilirlik olduğunu belirterek, “1 Kasım’dan sonra inşallah çok güçlü şekilde istikrarı devam ettireceğiz” dedi.

İstanbul’daki Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) yöneticileriyle yaptığı toplantıda konuşan Davutoğlu, iş dünyası ve özellikle sanayici için aslolanın güven ve istikrar olduğunu vurguladı.

Güven ve istikrar olmazsa devlet ne kadar destek sağlarsa sağlasın bu desteğin sürebileceğinin garantisi olmayacağını ifade eden Davutoğlu, güven ve istikrar olmazsa gelecek planlaması yapılamayacağını söyledi.

“Bu nedenle buradan bütün vatandaşlarıma seslenmek istiyorum. Bizim en büyük vaadimiz, bütün bu teşvikler dışında, güven, istikrar, öngörülebilirliktir” diyen Davutoğlu, verim almak isteyen yatırımcının, o ülkede ne kadar süreyle o yatırımın geri dönüşüm sağlayacağından emin olması gerektiğini anlattı.

Başbakan Davutoğlu, “13 yıllık istikrar döneminde zihninizde bu konuda hiç şüphe olmadı. Sakın olaki, son 4 aylık geçici dönem sizin zihinlerinizde şüphe uyandırmasın. Bu 4 ay içinde 7 Haziran akşamı verdiğimiz sözü tuttuk, ülkeyi bir saniye dahi yönetimsiz bırakmadık. Bir taraftan terörle mücadele ettik, küresel ekonomik krizin, avronun, doların dalgalanmalarıyla uğraştık ama ülkede kimse siyasi ya da ekonomik istikrarsızlık hissetmedi. 1 Kasım’dan sonra inşallah çok güçlü şekilde istikrarı devam ettireceğiz. Bu çerçevede sizlerden en büyük talebimiz, sağladığımız güven ve istikrar ortamı içinde işlerinizi, emeğinizi, alınterinizi ülkenin kalkınması yönünde en verimli şekilde kullanmanız” diye konuştu.

“2023 HEDEFİMİZ 70 YENİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ VE 1 MİLYON İLAVE İSTİHDAMDIR”

Toplantıda organize sanayi bölgelerine ilişkin görüş ve düşüncelerini de paylaşan Davutoğlu, nitelikli üretim için nitelikli alt yapı gerektiğini, bu nedenle organize sanayi bölgeleri kurulmasına ve geliştirilmesine çok önem verdiklerini söyledi.

Davutoğlu, “Türkiye’de, 2002 yılına kadar, bütün cumhuriyet döneminde, 70 OSB’ye 1,7 milyar lira kredi verilmişken, son 12 yılda 87 OSB’ye 1,5 milyar lira kredi verildi. OSB’lerde 1,5 milyon istidam sağlandı. 2023 hedefimiz ise 70 yeni organize sanayi bölgesi ve 1 milyon ilave istihdamdır. Bunu sizlerle gerçekleştireceğiz, bizim planlamamız yetmez. Sizlerin bu planlara inanmanız, sizlerin bu planların hayata geçeceğine güven duymanızdır” bilgisini verdi.

Şu anda sadece Artvin’de arazi nedeniyle organize sanayi bölgesi bulunmadığını dile getiren Davutoğlu, “İnşallah orada da OSB kuracağız ve ülkemizde OSB bulunmayan il bırakmayacağız” dedi.

“SEÇİM BEYANNAMESİNDEKİ HER HUSUSU UYGULAMAYA KOYDUK”

Başbakan Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sık sık OSB’lerde meslek liseleri kuracağını söylediğini belirterek, şunları kaydetti:

“Yıllardır uyguluyoruz. İşte burada da var, her yerde var. Konya’da ayakkabıcılar sanayisine gittiğimde çok güzel kundura meslek lisesi vardı. Ama Sayın Kılıçdaroğlu o gelişmeleri takip edemediği için sosyal hayatın içinde olmadığı için bilmiyor. Herhalde hiçbir organize sanayi bölgesini gezip, bu imkanları görme şansı olmadı. Yoksa bu kadar iddialı bir vaatte bulunamazdı. Gerçi onların vaat olarak gördükleri şeyleri biz ya gerçekleştirdik ya da gelecekle ilgili vaat değil taahhüt olarak zikrettik. Taahhüt dediğiniz anda ahitleşiyorsunuz. Biz milletle bu anlamda ahitleşiyoruz. Seçim beyannamesindeki her hususu uygulamaya koyduk.”

Başbakan Davutoğlu, 7 Haziran’a giderken maaşı bin 200 liranın altında olan emeklilere, bin 200 lira yıllık ek sağlayacaklarını söylediklerini ve bunu 1 Temmuz’da uygulamaya koyduklarını belirtti.

Doğum hediyesi kapsamında da 350 bini aşkın anneye doğum hediyesi verdiklerini anlatan Davutoğlu, “7 Haziran seçimlerinin neticeleri şöyle veya böyle oldu diye taahhütlerimizi, 1 Kasım’a ertelemedik. taahhüt ettik mi vaktini veririz ve o taahhütü yerine getiririz” dedi.

Seçim beyannamelerindeki en önemli vaatlerinden birinin endüstri ve organize sanayi bölgelerindeki arsa maliyetlerinin düşürülmesi olduğunu belirten Davutoğlu, organize sanayi bölgelerindeki parsellerin emlak piyasasının konusu olmaktan çıkacağını, gerçek sanayicinin organize sanayi bölgesinde arsa almasını ve onu hayata geçirmesini teminat altına alacaklarını aktardı.

Davutoğlu, meslek liselerinin ve meslek yüksek okullarının iş dünyasıyla işbirliği halinde, onların ihtiyaçlarına göre yapılandırılacağını ve buna göre elemanlar yetiştirileceğini ifade etti.

Türkiye’nin her şehrinde yatırımcılar için en elverişli şartları sağlayan organize sanayi bölgeleri kurmaya ve alt yapı sorunlarını çözmeye devam edeceklerini aktaran Davutoğlu, sanayicilerle el ele vererek, ahilik geleneğinin devam ettiği modern OSB’lerin kurulması için de ellerinden gelen çabayı göstereceklerini vurguladı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım’ın çok önemli olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

“Herhangi bir siyasi kaygıyla ifade ediyor değilim. Ama Türkiye’nin bu ateş çemberi içinde ve küresel anlamda ekonomik kriz içinde yoluna devam edebilmesi için istikrar şart. İstikrar içinde kalkınma ancak ve ancak ülke potansiyelinin tümünü hayata geçirerek söz konusu olabilir. Eğer bir şirkette ikili, üçlü yapı olursa şirketin verimliliği düşer. Nihayet istişareler yapılır ama yönetim kurulunun başkanı veya şirketi idare eden bir yönetim kurulu vardır. Türkiye’de de 1990’lı yıllardaki parçalı yönetimin koalisyonlarla bize ne kadar enerji kaybettirdiğine hepiniz şahitsiniz.”

Davutoğlu, Türkiye’nin makro planlaması içinde bütün organize sanayi bölgelerinin ve bütün sanayicilerin, kendi özel planlamalarını en doğru eksene oturtmalarını arzu ettiklerini, Ar-Ge, yerli katkı ve istihdamın artırılmasının üçlü bir sacayağı olduğunu belirtti.

VATANDAŞLARA AŞURE İKRAM ETTİ

İMES Sanayi Sitesi’ndeki iş yerlerini ziyaret eden AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu vatandaşlara ve gazetecilere aşure ikramında bulundu.

Burada bekleyen gençler, “Gençler seninle gurur duyuyor” sloganları attı. Davutoğlu, bu sırada karşılaştığı Sümeyra ve Betül isimli ikizlerle bir süre sohbet ederek, oyuncak hediye etti.

Davutoğlu, daha sonra İMES Sanayi Sitesi Camisi’ne gelerek, buradaki vatandaşlara ve basın mensuplarına aşure ikram etti.  

selyus