Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 24 Kasım 2022

Erdoğan, “Şimdi söyleyeceklerim, belki biraz ağır olacak ama emin olun hepsi de muhatabının (Kılıçdaroğlu) sonuna kadar hak ettiği tespitlerdir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendi devletini, borsasının yükselişi üzerinden hançerlemeyi siyaset sanan bir sefil, sorumluluk ifadesinin yanına yaklaşamaz. Kendi devletini, ülkesini, mafyaya teslim etmekle itham eden bir zavallı, sorumluluk kavramının yanından, yöresinden bile geçemez. Yurt dışına gittiğinde ülkenin ve milletin hayrına tek bir görüşme yapmayıp ne kadar terör örgütü destekçisi, ne kadar Türkiye düşmanı varsa onların ekmeğine yağ sürüp gelen bir gafil sorumluluk lafıyla yan yana gelemez.”

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Grup Toplantısında bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda iç ve dış politikadaki gelişmelerden bahsetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun set bir dille eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi söyleyeceklerim, belki biraz ağır olacak ama emin olun hepsi de muhatabının sonuna kadar hak ettiği tespitlerdir. Madem sorumluluktan söz ediyoruz. Öyleyse kendi devletini, bütçesini, uyuşturucu parasıyla finanse etmekle suçlayan bir haysiyet fukarası sorumluluk lafını ağzına en son alacak kişidir. Kendi devletini, borsasının yükselişi üzerinden hançerlemeyi siyaset sanan bir sefil, sorumluluk ifadesinin yanına yaklaşamaz. Kendi devletini, ülkesini, mafyaya teslim etmekle itham eden bir zavallı, sorumluluk kavramının yanından, yöresinden bile geçemez. Yurt dışına gittiğinde ülkenin ve milletin hayrına tek bir görüşme yapmayıp ne kadar terör örgütü destekçisi, ne kadar Türkiye düşmanı varsa onların ekmeğine yağ sürüp gelen bir gafil sorumluluk lafıyla yan yana gelemez.

Teröriste terörist, terör örgütüne terör örgütü deme cesareti olmayan, terör örgütü güdümündeki partiyi, ülke yönetimine ortak etmeye çalışan bir namert sorumluluktan söz edemez. Ağzını her açtığında yolsuzluktan, hırsızlıktan, arsızlıktan, ahlaksızlıktan söz edip de kendi belediyelerindeki, parti teşkilatlarındaki kepazeliklere gözünü kapatan bir kifayetsiz sorumluluğun ‘s’sinin bile yanına yaklaşamaz. Devraldıkları belediyelerde bırakınız taş üstüne taş koymayı yapılanları yaşatmayı başlatılanları sürdürmeyi beceremediklerinden sorumluluk diyerek ortalıkta dolaşması kadar yüzsüzce bir tavır olamaz.”

“CHP’NİN BAŞINDAKİ ZAT DA ‘AĞAÇ’ DİYE GEVELEMEYE BAŞLADIĞINA GÖRE      DEMEK Kİ BU NÖBET KENDİSİNE GEÇTİ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerini sürdüren Erdoğan, “CHP’nin başındaki zat da ‘ağaç’ diye gevelemeye başladığına göre demek ki bu nöbet kendisine geçti. Hele bir de dış politikadan söz etmesi yok mu, tam da bu noktada insanın artık ‘sözün bittiği yer’ diyesi geliyor. Bütün dünya Türkiye’nin Rusya-Ukrayna savaşından, Türk Devletleri Teşkilatının kuruluşuna kadar her alanda dış politikada elde ettiği başarıları konuşurken, bu zatın ‘dış politika’ diye eveleyip gevelemesi karşısında söylenecek her lafı israf görüyoruz.” diye konuştu.

selyus