Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 12 Eylül 2017

Faşist cuntacı komutanlar 12 Eylül sabahı yönetime el koydu

Bir 12 Eylül sabaha darbe ile uyandı güzel ülkemiz. Türkiye’de 12 Eylül darbesini yapan başta Kenan Evren olmak üzere o beşli çeteyi Allah’a havale ediyoruz. Bu katil komutanlar yüzlerce masum insanı keyfi yargılamalarıyla katlettiler.

İmam Hatip öğrenciler Selçuk Duracık, Halil Esendağ  ve 17 Yaşındaki Erdal Eren ile Mustafa Pehilanoğlu’nun yaşını büyüterek idam eden 12 Eylül faşist darbeci komutanları “Unutmadık, unutmayacağız!”

Olacak olan çocuk ..kundan belli olurmuş. Cumhuriyet gazetesi o zaman da bugün de vatan haini çizgisini sürdürüyor.

Cumhuriyet gazetesi attığı darbe başlığı ile nasıl bir cibilliyetsiz vatan haini olduklarını ortaya net bir şekilde koyuyor.

Tarih 12 Eylül 1980’i saat de 03.00’ü gösterdiğinde, tanklar şehirlerde gezmeye başladığında bu aynı zamanda yeni bir dönemi işaret ediyordu. 12 Eylül 1980 sabahından sonra birçok şey eskisi gibi olmadı.

Darbenin geride bıraktığı maddi ve manevi travmadan sonra ülke olarak belimizi bir türlü doğrultamadık, ta ki 2002 yılında AK Parti Hükümeti gelene kadar.

DARBENİN KATİL KADROSU

Genelkurmay karargahında askeri darbenin hazırlıkları başlatılmıştı. TSK, 12 Eylül 1980’de emir komuta zinciri içinde yönetime el koydu. Darbeyle birlikte Meclis ve hükümet feshedildi. Evren’in liderliğinde dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Nurettin Ersin, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Tahsin Şahinkaya, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Nejat Tümer ve Jandarma Genel Komutanı Sedat Celasun’dan oluşan Milli Güvenlik Konseyi (MGK) kuruldu. Bu kadro, siyasi mizah literatüründe “beşi bir yerde” olarak adlandırılacaktı. Yasama ve yürütmenin görev ve yetkilerini, bu kadro cebir ile devraldı. Evren, Devlet Başkanı oldu. Türkiye genelinde sıkıyönetim ilan edildi.

selyus