Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 15 Ekim 2016

FETÖ ihaneti ve Av. Mustafa Demiral örneği

Üsküdar Teşkilatları başta olmak üzere İstanbul’un sevilen ve sayılan siyaset adamı Av. Mustafa Demiral, FETÖ mağduru öğretmen eşi Kevser Demiral’ın hakkını aramak için gecesini gündüzüne kattı ve sonunda verdiği mücadelenin karşılığını da aldı. Demiral, FETÖ’cü komşusunu, eşinin üzerinde kayıtlı sabit internet hattından wi-fi yoluyla ByLock kullandığını tespit ederek polise yakalattı. Burada FETÖ ihaneti ve Av. Mustafa Demiral örneği de ortaya çıkmış oldu. 

Olanla olacak olana elden bir şey gelmez derler. Ancak yanlışlıkla yanlış kişinin başına bir şey gelirse ve haksızlığa uğrarsa o zaman iş değişir. Mağdur olan bir insan hakkını aramak için sonuna kadar mücadele ettiğinde inanın hak yerini buluyor. Hele de biraz girişkensen ve kanunları da biliyorsan, sonunda adalet tecelli ediyor. Av. Mustafa Demiral’in eşinin örneğinde olduğu gibi. Av. Mustafa Demiral’in eşi Kevser Demiral, bu yazdığımız çerçevede mağdur edilen bir eğitimci. ByLock mağduru olan öğretmen Demiral, yıllardır da görev yaptığı okulda FETÖ’cu öğretmenlerle adeta savaş veriyordu. Hatta birkaç kez seçim çalışmaları kapsamında görev yaptığı okula Milletvekili Adayı Mustafa Demiral’ı davet ederek program dahi yaptırmıştı.

Haberin detayına indiğinizde konuyu daha net anlayacaksınız.

Eşinin bir yanlışlık sonucunda mağdur edildiğini öğrenen Av. Mustafa Demiral, adeta bir araştırmacı gazeteci gibi ya da bir hafiye gibi koşuşturarak bu işin peşini bırakmadı. Aynı zamanda 1 Haziran ve 1 Kasım Genel Seçimleri’nde AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı da olan, Üsküdar ile İstanbul Teşkilatlarının sevilen ve sayılan siyasetçisi Avukat Mustafa Demiral’ın öğretmen eşi Kevser Demiral, alt komşusuna 2012 Yılı ortalarında wi-fi şifresini verir. Alt komşusu kadın, öğrenci notları girme gerekçesiyle internetten yararlanmak istediğini söylemiştir. İlerleyen zaman da Kevser hoca zaten şifreyi verdiğini dahi unutmuştur. Demiral’ın FETÖ’cü olan komşusu internet üzerinden örgütün haberleşme programı ByLock’ kullanır. Hattın kendi üzerine olması nedeniyle ismi ByLock’ta geçen Kevser Demiral, KHK ile meslekten ihraç edildi. Araştırmaları sonucunda olayı ortaya çıkaran Mustafa Demiral, komşusu Yusuf İlhan’ı kaçacağı sırada ihbar ederek polise yakalattı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Mustafa Demiral, “2011 yılının sonlarında ikamet ettiğimiz dairenin alt katına kiracı olarak yeni bir evli çift taşınmıştı. Eşim, yeni taşınan komşularımızdan Ayşe İlhan ile apartman kapısında karşılaşınca tanışırlar. Kadın da, kendisini öğretmen olarak tanıtır. Tanışmalarının üzerinden 6-7 ay geçitken sonra yani 2012 yılı ortalarında eşime, ‘Hocam acil öğrenci notları girmem gerekiyor. Bizde internet yok. Sizin internetinizi kullanabilir miyiz?’ diyerek, wi-fi şifresini rica eder. Eşim Kevser de komşumuzun bir ihtiyacını giderme anlayışıyla bu talebi yerine getirmiştir” diye konuştu.

“EŞİMİN BERABER FETÖ’YLE MÜCADELE ETTİĞİ ARKADAŞLARI OLAYA ÇOK ŞAŞİRDİ”

Süper Haber’de yer alan bilgilere göre, eşinin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından açığa alındığını belirten Demiral, “Haberi duyunca şok geçirdik. Aynı şekilde birlikte görev yaptığı öğretmen arkadaşları da olaya çok şaşırır. Çünkü eşim, okulda paralel devlet yapılanması ile etkin mücadele eden öğretmen grubunun içinde yer almaktadır. Hem mesai arkadaşları hem de ben, açığa alınma sebebini öğrenmeye çalıştık ve durumu ilgili kişi ve birimlere ileterek hatanın düzeltilmesini istedik. Uzun uğraşlar sonucu isminin ‘ByLock’ programında geçmiş olmasından dolayı açığa alındığını öğrenince, bu programın ne olduğunu öğrenmeye çalıştık. Eşime ait GSM numaraları ile uzun süredir kullanmakta olduğu cep telefonunun İMEİ numaralarını BTK´ya göndererek incelenmesini istedim” dedi.

“İTİRAZ DOSYASINI BAKANLIĞA VEREMEDEN EŞİM KHK’DAN İHRAÇ EDİLDİ”

Evlerinde eşinin üzerine kayıtlı bulunan sabit internet hattından ByLock programında girildiğini tespit ettiren Mustafa Demiral, “İnternet de eşimin adına kayıtlı olduğu için IP´den dolayı onun da isminin ‘ByLock´ serverlarında geçtiğini öğrendim. Bu bilgi ile birlikte alt komşularımızın FETÖ’cü olabileceğini düşünerek hemen İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Terör ve Örgütle Suçlar Soruşturma Bürosu´na suç duyurusunda bulundum. İlgili evraklardan oluşan itiraz dosyasını tam bakanlığa verecekken, 672 Sayılı KHK ile meslekten ihraç edildi” şeklinde konuştu.

YUSUF İLHAN GÖZALTINA ALINDI VE TUTUKLANDI

Gecenin bir yarısı taşınmak üzere olduklarını anlayınca polise haber verdiklerini dile getiren Demiral, “Kendisinin meslekten atılmış olduğunu da öğrendik ama nerede olduklarını tespit edemedik. 29 Eylül sabahı, apartman kapısında nakliye kamyonu görünce, alt komşularımızın gece sessizce gelip taşınmak üzere olduklarını anlayınca, hemen 155’e haber vererek yakalanmalarını sağladık. Polisler, kadını bırakıp kocası Yusuf İlhan’ı gözaltına aldı. Yapılan incelemelerde Yusuf İlhan’ın ‘ByLock´ kullanıcısı olduğu ve Kevser Demiral adına kayıtlı internet hattından girdiği tespit edilince tutuklandı” diye konuştu.

selyus