Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 14 Mart 2015

İffet Polat, İstanbullu ‘AK Kadınlar’ın yeni lideri

İffet Polat, Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapılan AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi sonucunda AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığına seçildi. Kongrede konuşan Polat, “Aldığımız bu büyük sorumluluğu, İstanbul’un AK Kadınlarıyla beraber en iyi şekilde taşıyacağımıza inanıyorum.” dedi.

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi 15 Mart Pazar günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleşti. İstanbulluların büyük ilgi ve coşkusuna sahne olan kongre salonuna Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu,  teşkilat mensuplarının sevgi gösterileri ve alkışları eşliğinde giriş yaptı.

Divan Başkanlığını İstanbul Milletvekili Halide İncekara’nın yaptığı kongre, görevinden ayrılan İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Zengin’in konuşmasıyla başladı.

İSTANBULLU KADINLARA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

Kongrede bir konuşma yapan İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Zengin, kadınların, AK Parti’nin kuruluşundan bugüne kadar yakaladığı bütün başarıların altında imzası olduğunu ifade etti. İl Kadın Kolları Başkanımız Özlem Zengin, konuşmasında şunları belirtti:” İstanbul teşkilatımız Türkiye’de AK Parti’nin gözbebeğidir. Hiç şüphesiz, bu büyük eserin altında AK Partili kadınların imzası vardır. AK Partili kadınlar fedakardır, almadan verirler, kendilerini göstermek istemezler. Ama seçim zaferi olduğu gece herkes bilir ki; o zaferdeki en büyük emek kadınlarındır. Bütün kadınlara ve özellikle İstanbullu kadınlara şükranlarımı sunuyorum. Bugüne kadar birlikte çalıştığım bütün kardeşlerimden helallik diliyorum. 7 Haziran seçimlerine doğru gidiyoruz. Bu seçimlerde ilk defa bütün kadınlar eşit şartlarda yarışacak. Yasaksız bir seçim olacak. Bunu AK Parti iktidarlarına borçluyuz. Milletimiz şimdiye kadar olduğu gibi ferasetle, akılla her zaman vermesi gereken kararı verecek ve Yeni Türkiye’nin inşa süreci başlayacaktır.”

BU ÜLKEDE STATÜKOLARI KADINLAR DEĞİŞTİRDİ

Kongrede yaptığı konuşmaya Kadın Kollarının AK Parti davası için büyük hizmetler yaptığını hatırlatarak başlayan İl Başkanı Dr. Selim Temurci, “Bir gerçeği gayet net şekilde ifade etmek istiyorum ki; eğer AK Parti, bugüne kadar her türlü karanlık oyunu boşa çıkarıp Yeni Türkiye yolunda büyük başarılara imza atmışsa, bunda en büyük pay sahiplerinden biri de kadın kollarımızdır, hanım kardeşlerimizdir. Yine net söylüyorum: Bu ülkede her türlü hak ve özgürlük mücadelesinde kadınlar vardı. Bu ülkede statükoları kadınlar değiştirdi. Bu ülkede milletin değerleriyle mücadele edenlerin ve zulmün tosladığı en sağlam kale kapısı kadınlarımız oldu. Bu ülkede teneffüs ettiğimiz her özgürlüğü, biraz da kadınlarımızın gözyaşlarına, dualarına ve mağduriyetlerine borçluyuz. Direnme ruhuna borçluyuz. Davalarına olan bağlılık ve sadakatine borçluyuz. İstanbul teşkilatımızın Kadın Kolları olarak her zaman bizim medar-ı iftiharımız, milletimizin sevinç ve mutluluğu oldunuz. Hepinizi yürekten kutluyorum.” dedi.

TÜRKİYE’NİN SİYASİ TARİHİNDEKİ EN ÖNEMLİ SEÇİM

İl Başkanı Temurci sözlerine şöyle devam etti: “Yeni bir yolun başındayız. Önümüzde 7 Haziran seçimleri var. Türkiye’nin siyasi tarihindeki en önemli seçim. 13 yıl içerisindeki kazanımlarımızın test edileceği bir varoluş seçimi. Biliyorsunuz; ben daha mazbatamı bile almadan hedefi söylemiştim: Hedef 7 Haziran! Bu seçim, tam ve eksiksiz bir demokrasiye geçişin seçimidir. Bu seçim Gazze’den Bosna’ya, Açe’den Kahire’ye kadar bütün mazlumların umut ve dualarının seçimi olacaktır. İstanbul, AK Parti davasının sembol şehridir. AK Parti ışığının doğduğu İstanbul, bu siyasi hareketin lokomotif gücüdür. Bu nedenle İstanbul olmak; bir öncü olmaktır, bu büyük bir sorumluluktur. İstanbul sadece iktidara gelmenin değil, iktidarda kalmanın da anahtar şehridir. Bu nedenle 3 kademe olarak her birimiz tek tek Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın cesaretini, bugün teşrifleriyle bizleri onurlandıran Genel Başkanımız ve Başbakanımızın gayretini kuşanmak zorundayız. İnşallah 7 Haziran’da Yeni Türkiye’ye en güçlü selamı İstanbul olarak biz vereceğiz.”

BİR DAHA KİMSE KADINLIK ONURUNU ÇİĞNEYEMEYECEKTİR

İlk defa bir Kadın Kolları İl Kongresinde bu denli muhteşem bir topluluğa hitap etmekten büyük onur duyduğunu belirten Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi: “AK Parti siyasetinin temeli insanlık onuruna sahip çıkmaktır, kadınlarımızın onuruna sahip çıkmaktır. Eski Türkiye ile Yeni Türkiye arasındaki en temel fark da budur. Bir an gözünüzü kapatın ve eski Türkiye’yi hatırlayın, hani milli iradeyle TBMM’ye girmiş olan başörtülü bir hanıma ‘bu kadının haddini bildirin’ diyen eski Türkiye’yi hatırlayın. İşte bu salonda el ele olan başörtülüler ve başı açıklar adına, her memleketten gelen İstanbullular adına diyoruz ki: Bir daha bu topraklarda ne Meclis’te, ne sokakta, ne mahallede, ne köyde kimse kadınlık onurunu çiğneyemeyecektir, kimse kadınlık onuruna hakaret edemeyecektir. Herkes özgürce, istediği şekilde giyinecek, istediği şekilde düşünecek, istediği şekilde gidip oyunu verip, Meclis’e girecek. Bu tablo gurur tablosudur. O Meclis’te ‘bu kadına haddini bildirin’ diyen eski Türkiye’den sonra yeni Türkiye’de ilk defa başörtülüler de başı açık kardeşlerimiz gibi eşit bir şekilde milletvekilliğine aday oldular.”

AK PARTİ’DE BİN 45 KADIN ADAY ADAYI

7 Haziran seçimleri öncesi AK Parti’deki 6 bin 330 aday adayının bin 45’inin kadın aday adayı olduğunu dile getiren Başbakan, “Biraz önce İl Başkanımız zikretti, kadınlarımız çok acı çektiler, onun için kadınlarımız bu siyasetin öncüsü oldular. Türkiye’de kadınlar üzerinden her türlü eşitsizlik yapıldı. Her türlü zulüm yapıldı, manevi işkencelere tabi tutuldular, ikna odalarına mahkum edilmek istendiler. Bu salonu dolduran onurlu siyasetimizin öncüsü kadınlarımız, başörtülü başı açık el ele vereceksiniz ve herkes görecek ki bu topraklarda bir daha böyle bir ayrım yapılamayacak, eşitlik gerçek anlamda gerçekleşecek.” ifadelerini kullandı.

ERKEKLİK ONURU, KADINLARA SAYGIYLA BAŞLAR

Konuşmasında erkeklere de seslenen Başbakan, konuşmasına şöyle devam etti: “Sadece bu salondaki değil, bütün Türkiye’deki erkeklere sesleniyorum. Erkeklik onuru kadınlara saygıyla başlar. Kadınlık onurunu çiğneyen erkek, erkeklik onuruna da sahip olamaz. Hangi siyasi düşünceyi taşırsa taşısın her kadın azizdir, her kadın ihtirama layıktır. Biz kadınlarımızın yükselen Türkiye’nin lokomotif gücü olacağına inanıyoruz. Biz kadınlarımızın demokrasiyi ayağa kaldıracağına inanıyoruz. Çünkü demokrasiden, gerçek anlamda özgürlükten en çok kadınlarımız istifade etti. İşte 7 Haziran seçimleri böyle bir seçim ki; bu kadınlık onurunu ayağa kaldıran, kadınlık onuru için yola çıkan AK Parti’nin Yeni Türkiye’sinin seçimidir.”

EN NAMERT EL, KADINA UZANAN ELDİR

Özgecan Aslan’ın öldürülmesiyle özdeşleşen kadına yönelik şiddete değinen Başbakanımız Davutoğlu, “O cinayetin ertesi günü Antalya Kadın Kolları Kongremizdeydim, orada da söyledim, geçen hafta Mardin Kadın Kolları’nda da söyledim ve dedim ki ‘En namert el, kadına uzanan eldir. En namert kişi, kadına şiddet uygulayan kişidir.’ Bir an öfkeyle eşine ya da başka bir kadına şiddet uygulamaya kalkan, gerçekten eğer psikolojik anlamda bir rahatsızlık geçirmiyorsa durmalı ve düşünmeli.” ifadelerini kullandı.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI MİLLETİMİZİ SEFERBERLİĞE ÇAĞIRIYORUM

Geçen hafta Mardin’de 2016-2019 Kadına Yönelik Şiddete Karşı Ulusal Eylem Planı’nı açıkladıklarını bildiren Başbakanı, her ilde kadına yönelik şiddet komisyonları kuracaklarını, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için gereken tüm adımları atacaklarını belirterek, “Şiddet uygulayanlara karşı da millet-devlet birlikteliğiyle, Sayın Cumhurbaşkanımızın geçen hafta himayesine aldığı şekilde, benim bizzat takip edeceğim bir seferberlik şeklinde mücadele edeceğiz. Hepinizi bu seferberliğe çağırıyorum. Çanakkale seferberliğinin 100. yılında kadına yönelik şiddete karşı da milletimizi seferberliğe çağırıyorum” diye konuştu.

“İSTANBUL’UN GÜZELLİKLERİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Başbakanı Ahmet Davutoğlu, “kadın” denince akla estetik, güzellik, maddi ve manevi derinlik geldiğini ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İstanbul’un mirasına, güzelliğine sahip çıkmak sizin asli görevinizdir. 1994’te Cumhurbaşkanımız, belediye başkanı olmadan önce İstanbul’da hiçbir şey yoktu ama en önemlisi de estetik yoktu. Çöp tepeleri, kirli hava kokuları vardı, nefes alamazdık. İstanbul gibi insanlığa Rabbimizin nimeti olan bir şehirde, temiz hava, temiz sokak, temiz şehir, ağaç ve yeşil yoktu. Son 20 yıl içinde İstanbul öylesine değişti ki şu anda dünyanın en temiz şehirlerinden birisi. Bütün tarihi eserleri restore edildi. Çöp diye bir dert kalmadı. En iyi arıtma tesislerine sahip. Şu anda İstanbul, dünyada en çok ziyaret edilen 5. şehir, Avrupa’da en çok ziyaret edilen 3. şehir. İstanbul’un bu güzelliklerine sahip çıkacağız.”

DÜNYADA İLK DEFA 3 KATLI TÜNELİ İNŞA EDİYORUZ

İstanbul için açıklanan 3 katlı tünel projesine de değinen Başbakan, şöyle devam etti: “İnsanlık tüneli gördü, iki katlısını da gördü ama insanlık 3 katlı tüneli ilk defa İstanbul’da görecek. Dünyada ilk defa 3 katlı tüneli inşa ediyoruz. En alt katta arabalar, Avrupa’dan Asya’ya geçecek. Orta katta metro, üst katta ise arabalar Asya’dan Avrupa’ya geçecek. Bu trafik ve bu işleyiş ile 6,5 milyon hemşehrimizi taşıyacağız. Öylesine devrim mahiyetinde bir adım ki; Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Boğaziçi Köprüsü’yle bir ring oluşturacak. Boğaziçi Köprüsü’nün altından metro gidecek. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün altından orta hattan arabalar ve otoyol bağlantısı sağlanacak. İki köprünün tam ortasından.”

İSTANBUL’DA KADINLARIMIZ HEM İNANIYOR, HEM ÇALIŞIYOR

Kongre’de yaptığı konuşmada İstanbul teşkilatlarının başarılarının altını çizen Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Azize Sibel Gönül, şunları kaydetti: ”Ben inanıyorum ki kadınlar yüreklerine bir şeyi koydular mı başaramayacakları hiçbir şey olamaz. İnanmak ve çalışmak, bunlar çok iyi arkadaş. Bunlardan bir olmazsa diğeri de hükümsüz kalır. Hedefe, yapmak istediğimize ulaşamayız. Görüyorum ki İstanbul’da kadınlarımız hem inanıyor, hem çalışıyor. AK Parti kadın teşkilatlarıyla gurur duyuyor. Sizler de kendinizle gurur duyun. Hepinize, her birinize AK Parti’ye verdiğiniz emekler için teşekkür ediyorum.”

“İSTANBUL TEŞKİLATININ AK KADINLARINI SELAMLIYORUM”

Kongrede 513 oy alarak İl Kadın Kolları Başkanlığına seçilen İffet Polat, seçimlerin tamamlanmasının ardından bir teşekkür konuşması yaptı. Sözlerine, “Dostluğu ve arkadaşlığı için, siyasetteki rehberliği ve dava arkadaşlığı için kendisinden bu mukaddes görevi devraldığım Özlem Zengin hanımefendiye teşekkür ediyorum.” diyerek başlayan yeni İl Kadın Kolları Başkanı Polat, “Beraber çalışıp, yol yürüdüğümüz İstanbul teşkilatının AK kadınlarını selamlıyorum ve teşekkür ediyorum. Hikmetli güzel hitabetleriyle insanı mest eden sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na teşekkür ediyorum. Artık sadece Türkiye’nin değil tüm dünya halklarının liderliğine ihtiyaç duyduğu Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Aldığımız bu büyük sorumluluğu, İstanbul’un AK Kadınlarıyla beraber en iyi şekilde taşıyacağımıza inanıyorum.” dedi.

İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığına seçilen İffet Polat Hanımefendi ve ekibini tebrik eder, Allah’tan CC. hayırlı hizmetler yapmalarını dileriz.

Etiketler:
selyus