Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 8 Mart 2024

Kadem Ekşi, “Bunların kentsel dönüşüm diye iddiaları da yok, çalışmaları da yok”

Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, kentsel dönüşüm konusunda CHP’li Maltepe Belediyesi yönetimini eleştirerek, “Bunların kentsel dönüşüm diye bir iddiaları da yok, çalışmaları da yok. Sadece algı ve şok” dedi.

Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, kentsel dönüşüm isteyen Eraykent Sitesi sakinleriyle bir araya geldi.

“BUNLARIN KENTSEL DÖNÜŞÜM DİYE BİR İDDİALARI DA YOK, ÇALIŞMALARI DA YOK”

Site sakinlerinin kentsel dönüşüm taleplerini dinleyen Kadem Ekşi, “Kentsel dönüşüm bu ülkenin beka meselesi. 11 ilimiz yerle yeksan oldu. Bu iş şaka değil. İstanbul’un büyük bir acı ile yüzleşebileceğini bilim dünyası söylüyor. Arkadaşlarımız sitenizle ilgili teknik çalışmaları hazırlayacaklar. Biz bu işleri çok kısa süre içerisinde çözeceğiz. 15 yıldır Maltepe’de bir kuraklık dönemi var. Bunların kentsel dönüşüm diye bir iddiaları da yok, çalışmaları da yok, yapacakları da yok. Sadece algı ve şov var. Şu anda biz Gülsuyu, Gülensu, Başıbüyük’ü bitirmiştik. 12 sene oldu biz oraların planlarını yapalı. Buraları da çok hızlı bir biçimde çözeceğiz” şeklinde konuştu.

“KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN ÖNÜNDEKİ BARİYERLERİ KALDIRACAĞIZ”

Maltepe’de kentsel dönüşümün birinci öncelikleri olduğunu söyleyen Kadem Ekşi, “İmar planlarında gerekli düzenlemeleri yaparak kentsel dönüşüm hızlandıracağız. Dönüşümün önündeki bariyerleri kaldıracağız. Çünkü başka türlü dirençli yaşam alanlarını inşa edemeyiz. Bilim insanlarının ifadeleri var. Deprem gerçeği var. Artık krizi değil riski yönetelim. Binalarımızı dönüştürelim” ifadelerini kullandı.

selyus