Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 15 Aralık 2022

Meral Akşener’den Ekrem İmamoğlu’na “Fatih’im benim, adaylığın hayırlı olsun” sarılması (!)

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun siyasi yasak kararı sonrası gülümseyerek İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile kucaklaştığı görüntüler sosyal medyaya damga vurdu. Kararın ardından bir araya gelen ikilinin mutlulukları dikkat çekti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK başkanı ve üyelerine hakaretten hakkında 2 yıl 7 ay hapis cezası ile beraber siyasi yasak kararı alınmasının ardından, İYİ Parti lideri Meral Akşener ile görüşmüş, ikili sonrasında Saraçhane meydanında İstanbullulara seslenmişti. Görüşmenin ardından ortaya çıkan fotoğraf sosyal medyanın gündemine otururken, ikilinin gülümseyerek kucaklaşması dikkat çekti. İkilinin kararı kutluyormuş gibi davranmasının yanı sıra Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu’nun da gülümsemesini gizlemeye çalıştığı görüldü.

ADAYLIK MESAJI

Kararın ardından Saraçhane’de konuşan İmamoğlu’nun ‘İstanbul’da başardık Türkiye’de başaracağız’ sözleri adaylık ihtimalini güçlendirdi.

İmamoğlu açıklamasında “Bizim ideallerimiz var bizim 2023 ideallerimiz var. Hep birlikte omuz omuza gece gündüz çalışacağız. 2023 yılında seçimlerde bu ülkenin üstüne çökmeye çalışan zihniyeti hep birlikte göndereceğiz. İstanbul’da başardık Türkiye’de başaracağız. Size net olarak söyleyeyim. Aradan 3,5 sene geçmiş olabilir ana benim hala gençliğim var. Hala umudumuz yüksek” demişti.

KILIÇDAROĞLU’NUN ŞANSI KALMADI

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dava günü Almanya’da olması, 6’lı masanın adayı konusunda şansının kalmadığı yorumlarına da neden olurken, 6’lı masanın İmamoğlu’nu Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklayacağı iddia edildi. Türkiye gazetesi

selyus