Sivaslıların öncü ismi Ersoy Özbek, milletin vekili olmak için müracaat etti

Sivaslıların öncü ismi Ersoy Özbek, milletin vekili olmak için müracaat etti

AK Parti’nin tecrübeli isimlerinden, Sivaslıların İstanbul’daki öncüsü Ersoy Özbek, 28. Dönem AK Parti Milletvekili aday adayı oldu.

2009 yılında Üsküdar Cumhuriyet Mahalle Başkanlığı ile AK Parti’de aktif rol alan ve İlçe Başkan Yardımcılığı dahil 12 yıl davasına hizmet eden Özbek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yükünü azaltmak için TBMM 28. Dönem Milletvekili olarak görev almak duygusu ile İstanbul İl Başkanlığı’nda 1. Bölge için müracaatını yaptı.

İstanbul’daki Sivaslıların öncü ismi Ersoy Özbek yaptığı kısa açıklamada şunları söyledi: “AK Parti İstanbul 1. Bölgeden aday adaylığına başvurumu gerçekleştirdim. Yarabbi, adaylık sürecimi hakkımda hayırlı eyle, devletimize ve milletimize hizmet etmeyi nasip eyle.”

ERSOY ÖZBEK KİMDİR?

Ersoy Özbek, 1975 Sivas Suşehri İlçesi Esenyaka köyünde doğdu. İlkokul, Orta Okul ve Ticaret Meslek Lisesi’ni Suşehri’nde tamamlayan Özbek, 1994 yılında Niğde Üniversitesi Muhasebe Finans MYO ve Öğretmenlik Formasyonu, 2001 yılında Anadolu Üniversitesi Muhasebe Finans Fakültesini bitirdi.

2006 yılında Serbest Muhasebe Mali Müşavir Ruhsatı alan Özbek, 2016 yılında Marmara Üniversitesi Bağımsız Denetim Kursunu bitirerek Bağımsız Denetçi Unvanını almaya hak kazandı.

2009-2011 yılları arasında AK Parti Üsküdar Cumhuriyet Mahalle Başkalığı görevi, 2018-2019 yılları arasına AK Parti Üsküdar İlçe Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Ersoy Özbek, bir çok Sivil Toplum Kuruluşu’nda başkan ve yönetim kurulu üyeliklerini yürütmektedir.

Özbek, Bağımsız Denetim A.Ş. Yönetim Kurlu Başkanlığı ile Nikel Paslanmaz Çelik Sanayi A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Mali ve İdare İşler Müdürü olarak hayatını idame ettiren Özbek, evli ve 2 çocuk babasıdır.

selyus