Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 11 Mart 2016

Ümraniye’de Mekteb-i Zarâfet buluşması

Ümraniye Belediyesi ve Ensar Vakfı Ümraniye Şubesi ortaklığında düzenlenen Mekteb-i Zarâfet eğitim programı, Ümraniye Belediyesi Nikâh Sarayı’nda gerçekleştirilen eğitim semineriyle Ümraniyeli hanımlarla buluştu.

Ümraniye Belediyesi, gerçekleştirdiği eğitim faaliyetlerine Ümraniyeli hanımların sosyoloji, psikoloji, aile eğitimleri gibi birçok konuda bilgi edineceği Mekteb-i Zarâfet; Ümraniye Belediyesi Nikâh Sarayı’nda gerçekleştirilen bir seminerle Ümraniyeli hanımlarla buluştu. AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Şeyma Döğücü, İHH Yönetim Kurulu Üyesi Av. Gülden Sönmez ve Saliha Can’ın seminer verdiği programa; Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Av. Serap Eşit Elveren ve Türkân Öztürk, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu’nun eşi Tülay Çakıroğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Mücahide Delman Kökce, AK Parti Ümraniye Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar, Ensar Vakfı Ümraniye Şubesi Başkanı Mustafa Güçlü, Ensar Vakfı Ümraniye Şubesi Hanımlar Komisyonu Başkanı Amine Güneş, belediye birim müdürleri ve çok sayıda Ümraniyeli hanım katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Ensar Vakfı Ümraniye Şubesi Başkanı Mustafa Güçlü, programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Av. Serap Eşit Elveren ise, “Biz inanan ve dava yolunda hareket eden kadınlar; hedefimize en donanımlı hâle gelerek, Kur’an ve İslâm’ı merkeze alarak ulaşabiliriz” dedi. Hasan El-Benna’nın “Toplumun yarısı kadındır, yarısı da onun yetiştirdikleri” sözüne atıf yaparak, kadınların eğitiminin önemine vurgu yapan Elveren, bu önemin bilinciyle Mekteb-i Zarâfet eğitim programını düzenlediklerini dile getirdi.

Ardından bir konuşma gerçekleştiren AK Parti Ümraniye Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, mülteci hanımların durumlarına değindi ve tüm hanımların daha iyi şartlarda yaşaması duasında bulunarak, programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Programın ilk konuşmacısı olan Saliha Can, “İdealist Müslüman ve Kadın” konulu anlatısında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nden bahsederek; İslam’da kadının daima değerli olduğunu dile getirdi. 1980’li yıllardan bugüne Türkiye’de kadınların toplumsal rollerinden bahseden Saliha Can, “Uzun yıllardan bu yana bizi Türkiye’nin siyasetine hazırlayan Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a selamlarımı iletiyorum ve Ensar Vakfı Başkanı Ahmet Şişman’a da selam ve rahmet olsun” dedi. “Mekteb-i Zarâfet’te, daima kendisinden zarâfet neşet eden Hz. Muhammed’den (SAV) bahsetmek istiyorum. İdeal Müslüman kadın, Peygamberimizin eşleri gibi olmalı” diyerek Hz. Hatice’nin hayatından, eşi ve arkadaşlarıyla ilişkisinden, Peygamberimizin kadınlara karşı muamelesinden bahsetti. Kadın ve siyaset, mülteci kadınlar, savaş ve kadın gibi konulara da değinen Saliha Can, “Bizlere sığınan herkese kucak açmalıyız” dedi.

Üçüncü konuşmacı İHH Yönetim Kurulu Üyesi Av. Gülden Sönmez ise “Müslüman Coğrafyalarda Kadının Durumu” konusunu anlattı. Yardım yapmak üzere dolaştığı Müslüman coğrafyalarda yaşayan kadınların hayatlarından bahseden ve dinleyenlere tecrübelerini aktaran Sönmez, Kur’an-ı Kerim esaslarına göre kadının yeri ve erkeklerin kadınlara karşı sorumluluklarından bahsetti.

Ardından programın ikinci konuşmasını gerçekleştiren AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Şeyma Döğücü “Kadın ve Siyaset” konulu anlatısında Türkiye’de dünden bugüne kadınların toplumsal rol ve görevlerini değerlendirdi. Döğücü, 28 Şubat sürecine de değindiği konuşmasında; idealist bir Müslümanın ve Müslüman kadınların toplumsal baskı ve zorluklar karşısında nasıl davranması gerektiğini tecrübeleriyle örneklendirdi.

Program, konuşmacılara Ümraniye Belediyesi Meslek Edindirme Kursu hocalarının yaptığı yaldız işlemeli cam vazo hediye edilirken ve katılımcı hanımlara da katılım belgesi takdim edildi.

 

selyus