Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 24 Kasım 2018

İstanbul ilçelerinde adaylar şekillendi

AK Parti’de bugün açıklanacak illerden İstanbul, Ankara ve İzmir’in salı gününe bırakılabileceği belirtiliyor. Aynı gün ilçelerinde açıklanacağı söyleniyor. İstanbul’da 3 dönemlik başkanlar da diğer ilçelere kaydırılıyor…

Başkan Erdoğan’ın özellikle İstanbul’un kritik ilçelerinde adayları belirlemek için yoğun mesai harcadığı öğrenildi.

Erdoğan’ın özellikle 3 dönem kuralına takılan Kağıthane, Beyoğlu, Arnavutköy, Bahçelievler, Ümraniye, Şile, Zeytinburnu gibi belediyelerle ilgili tasarrufunu kullanıyor.

Onun için 3 dönem kuralına takılan bazı başkanlar başka ilçelerden aday gösteriliyor. Bu isimlerden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın Sarıyer’den, Zeytinburnu Belediye Başkanı Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın Sancaktepe’den, Murat Aydın’ın Beykoz’dan aday gösterilebileceği bize gelen bilgiler arasında. 3 dönem kuralına takılmayan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in Ataşehir’den aday gösterileceği belirtilirken; yine 3 dönem kuralına takılmayan Esenler, Sultangazi, Çekmeköy ve Üsküdar Belediye Başkanları ile yeni seçimde devam ediliyor.

3 dönemini dolduran Atila Aydıner’de 4. dönem olarak devam ediyor…

Ümraniye, Kartal, Beşiktaş, Küçükçekmece, Silivri belirsizliğini koruyor…

Şile ile ilgili 3 dönemini dolduran Can Tabakoğlu 4. dönem de devam edecek diyen TBMM Başkanı Binali Yıldırım, ‘İlhan Ocaklı’ya söz verildi o aday olsun’ diyen İl Başkanı Bayram Şenocak’la İstanbul İl Başkanlığında tartıştığı iddia ediliyor!

Ayrıca Şile teşkilatı dün gece yarısı il başkanlığına giderek, söz verdiği halde imar sorunumuzu dahi çözmeyen Can Tabakoğlu kararına itiraz ediyoruz” diye tepki koydular.

YENİ İSİMLER VAR

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Haydar Ali Yıldız’ın ismi Beyoğlu için öne çıkarken; Güngören için Bünyamin Demir, Sultanbeyli için Belediye Meclis Üyesi Mehmet Çon, Pendik Ahmet Cin, Zeytinburnu için Ömer Arısoy ve Adalar için Özlem Öztekin Vural isimleri tamam gibi duruyor.

selyus