Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 11 Nisan 2015

Kadıköy Belediyesi’ne ait 102 yıllık tarihi bina

Hasanpaşa Nazifbey Sokak’ta tarihi Özdemiroğlu Mektebi binası artık Kadıköy Belediyesi’ne ait. 102 yıl önce kız mektebi olarak açılan tarihi bina aslına uygun olarak yenilenip Gençlik Sanat Merkezi olarak kullanıma açılacak.

673 metrekare arsada yaklaşık 180 metrekare üzerine 4 kat şeklinde inşa edildiği belirtilen ve 11 odası bulunan tarihi binanın tescili Kadıköy Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğü tarafından yapıldı. Projesi onaylanan tarihi yapının yenileme çalışmalarına ise kısa süre içinde başlanacak.

Yenileme çalışmalarına ilişkin konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu binanın kültür – sanat ve eğitim amaçlı Kadıköy’e kazandırılacağını belirterek şunları söyledi : “ Yedi yıldır faaliyet gösteren Çocuk Sanat Merkezimiz var. Bu merkezimiz 4 yaşından 14 yaşına kadar olan çocuklarımız için hizmet veriyor. Bu binayı yenileyerek 14 yaş üzeri gençlerimizin kültür- sanat eğitimi aldıkları bir merkez olarak hizmete açmayı düşünüyoruz. Binada şu anda keşifler yapılıyor, çalışmalarımız hızla devam ediyor.  Öyle sanıyorum ki 2016 yılında binayı gençlerin kullanacağı kültür sanat merkezi olarak Kadıköy’e kazandırabiliriz.” dedi.

Bu projenin sonunda Kadıköy, Çocuk Sanat Merkezi’nin yanı sıra bir de Gençlik Sanat Merkezi’ne sahip olacak.

Etiketler:
selyus