Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 20 Temmuz 2016

Sancaktepe Belediye Meclisi de dik durdu

Fetullahçi Terör Örgütü’nün darbe girişimini üzerine Sancaktepe Belediye Meclis Başkanlığı olağanüstü toplanarak, 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimine karşı ortak bir bildiri yayımladı.

Fetullahçi Terör Örgütü’nün darbe girişiminin ardında tüm Türkiye tek vücut olduğu gibi Sancaktepelilerde “Darbeye karşı tek ses, yürek” oldu. Bu birlik beraberlik Sancaktepe’de gerçekleşti. Sancaktepe Belediye Meclisi Belediye Başkanı İsmail Erdem’in başkanlığında olağanüstü toplanarak, 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimine karşı ortak bir bildiri yayımladı. Sancaktepe Belediye Meclisi’nde grubu bulunan AK Parti ve CHP, darbe girişiminin ardından yayınladıkları ortak bildiride “Farklı görüşlerimiz olsa da hepimiz milli iradenin yanındayız” dedi.

 

AK Parti Grubu adına Av. Yunus Ustahabipoğlu ve CHP grubu adına Alper Yeğin’in imzaladığı ortak bildiride şu ifadeler yer aldı;

“Bizler Sancaktepe Belediyesi Meclisi çatısı altındaki Meclis Üyeleri olarak, aziz milletimizin kendisine, milli iradeye, devletimize ve Türkiye Büyük Millet Meclisimize yönelik 15 Temmuz gecesi başlatılan darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişimi Türk demokrasi tarihine bir kara leke olarak girmiştir.

Aziz Milletimiz darbenin karşısında durmuş ve bu kanlı darbe girişimini engellemiştir. Türkiye Cumhuriyeti ve kurumlarını canı pahasına koruyan bu aziz millet her türlü övgü ve takdiri ziyadesiyle hak etmektedir. O gece Türk Milletinin devletine, hükümetine ve milli iradeye verdiği destek tarih boyunca unutulmayacaktır. Dünya demokrasi tarihinin şanlı bir tablosu olarak kaydedilmiştir.

Herkes bilmelidir ki bugün olduğu gibi gelecekte de milletimize, milli iradeye ve devletimize karşı her türlü girişim, karşısında milletimizin çelikten iradesini bulacaktır. Sancaktepe Belediye Meclisi de, darbe girişimine ortak bir tavır ve ortak dille karşı durmaktadır.  Bu ortak tavır milli irade ve milletimizi daha da güçlendirmiştir.

Sancaktepe halkının temsilcisi olan bizler, tüm halkımızla milli iradenin yanındayız, milli iradeye hep birlikte sahip çıkıyoruz ve ebediyen sahip çıkacağız. Milletimiz müsterih olsun.

Bu şanlı direniş sırasında milletimizin aziz fertlerinden pek çok vatandaşımız şehit olmuştur. Şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar, milletimize geçmiş olsun diliyoruz. 19.07.2016

Milletimizin başı sağolsun…”

selyus